Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W jaki sposób portale zarabiają na grach online od deweloperów ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adrianpl20
Witam. Szukałem w internecie, ale nie mogę znaleźć informacji o tym. Chcialbym się dowiedzieć, jak serwisy internetowe zarabiają na grach online umieszczanych przez deweloperów? W tych grach online społecznościowych są mikropłatności, okej, ale jak na tym zarabia serwis mający katalog gier u siebie, np. mates, nk, fb ? Czy jest to jakiś % z przychodu z mikropłatności danej gry?
markuz
Wyczuwam nowy pomysł na biznes wink.gif Mają z tego to, że użytkownik gra poprzez ich stronę = lepsze statystyki (alexa) + ew. reklamy na stronie.
pabito
o widzę nowy facebook już napisany, teraz czas na monetaryzacje użytkowników
adrianpl20
i żadnych pieniedzy od deweloperów nie ma oprócz reklam i ruchu?

Potrzebuję to do biznes planu wink.gif
memory
Co w urzędzie pracy dajooo kase? snitch.gif
Turson
Tym razem planujesz wykupić Facebooka i zarobić na grach czy co?
adrianpl20
Nie pytałem o porady życiowe/biznesowe tylko o monetyzację gier.
markuz
@adrianpl20
Radzę Ci zmienić podejście do e-biznesnu jak najszybciej wink.gif Co kilkanaście dni "nowy" pomysł - na który już ktoś kiedyś wpadł. Porywasz się z motyką na słońce. Bez zaplecza finansowego czy też grupy programistów nie zrobisz nikomu większej konkurencji.
adrianpl20
Nie napisałem że to nowy biznes, może to do tego samego biznesu wszystko?
pabito
czyli jednak nowy facebook już skończony smile.gif
freemp3
Odpowiadając na pytanie:
1. Prowizja od mikropłatności - płatności musiały by iść przez serwis
2. Reklamy - FB oraz NK posiadają dość sporo informacji o użytkowniku więc mogą dokładnie precyzować reklamy, są one skuteczniejsze a co za tym idzie przynoszą większe profity.
3. Płatność od gracza za brak reklam - można by to podciągnąć do mikropłatności, ale tutaj chodzi o płatność dla właściciela serwisu, a nie twórcy gry.
sowiq
Cytat(adrianpl20 @ 26.03.2014, 12:31:28 ) *
Nie napisałem że to nowy biznes, może to do tego samego biznesu wszystko?

Popieram co napisał @markuz powyżej. Moim zdaniem zaczynasz od dupy strony. Jeśli na dopłaty do biznesplanu pod tytułem "napiszę jak to robią inni" mają iść pieniądze z m.in. moich podatków, to ja się chyba przeprowadzę z biznesem na Cypr... facepalmxd.gif
fizzlebubble
Rasowy rrrrrekin biznesu. Płacę 100,000 pln za każdy 1% udziału w Twoim biznesie, gdyż wierzę, że Ci się uda, serio.
Pyton_000
fizzlebubble strasznie rozrzutny jesteś smile.gif
Jak nie masz co zrobić z tymi pieniędzmi to ja się chętnie zaopiekuję. Na pewno z zyskiem wink.gif
KR2615
@adrianpl20 a co Ci odpisało NC+ na list z propozycją udostępnineia contentu za free żeby Ci mogli więcej zarobić na reklamach telewizyjnych?
Turson
Obawiam się, że przemilczą to laugh.gif
KR2615
Znajdują się jeszcze tacy którzy poświęcą parę minut na skwintowanie szatańskiego pomysłu:
http://bash.org.pl/4856347/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.