Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: css pobieranie wysokości
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Dziadzia
Cześć, czy jest możliwość pobrania wysokości z diva oraz automatyczne ustawienie takiej samej wysokości do drugiego diva?
Dzięki za odpowiedź.
trueblue
Tak.
Nie wiem chcesz zrobić, ale może lepiej byłoby owinąć je w innego diva, nadać mu display:table, a tym dwóm display:table-cell
rad11
przyklad
Dziadzia
rad11 spoko, bardzo pomocne tylko jedna kwestia. (patrząc na twój przykład) div c ma u mnie wysokość auto. To jest cały haczyk smile.gif a divów nie mogę poskładać jeden do drugiego.
krzysztof_kf
Co chcesz zrobić aby wszystkie divy miały wysokość automatycznie dopasowaną do treści, i tła poszczególnych diwów przy uzupełnieniu jednego np. tekstem proporcjonalnie się rozszerzały questionmark.gif
rad11
No przy auto się będą wszystkie automatycznie powiększać, oczywiście kiedy będzie na nim jakiś tekst, zdjęcie lub coś co poszerzy tego diva.

A tak poza tym w temacie jest napisane pobieranie wysokości, wiec chyba pobiera i przekazuje do drugiego diva.
Może jakbyś się bardziej sprecyzował o co Ci z tym chodzi to udało by się bardziej upodobnić rozwiązanie do problemu.
Dziadzia
już precyzuję:

mam stronę podzieloną na środku na trzy divy. Lewy, środek, prawy.
Lewy ma długość jaką ma i jest nie ważny w tym temacie
Środkowy ma wysokość x która zmienia się w zależności od tego ile treści w niej jest czyli height: auto;
Prawy ma mieć taką samą wysokość co środkowy, chyb, że treść w nim jest większa niż treść w środkowym (ale raczej nigdy prawy div nie będzie większy od środkowego więc nie ma tutaj czym się matwić).
Tło w tych divach to kolor jednolity więc też nie stanowi on problemu.
trueblue
Środkowy i prawy mają mieć zawsze równą wysokość?
Zrób tak jak pisałem Ci w drugim poście.
Dziadzia
niestety nie działa to tak jak powinno... za dużo zmian, bo to sklep jest i jest kilkanaście divóv w divach których nie mogę jeszcze do jednego wpakować bo się reszta sypie... jakaś inna propozycja?
rad11
a tak ?
Dziadzia
W sumię tak przerobiłem sobie to co napisałeś wcześniej, tylko nie pasowało mi ze względu na to, że gdy prawy będzie dłuższy od środkowego to się nie wydłuży... ale teraz tego problemu nie będzie więc jak najabrdziej ten kod da rady smile.gif dzięki za pomoc!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.