Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wykres sin i cos
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rojsen
Witam,jestem nowy i nie jestem pewien czy to dobry dział ,ale Czy mógłby ktoś mi napisać skrypt php w którym będzie wykres sinusa i cosinusa na jednym wykresie.
Jest to moje zadanie domowe które mnie przerosło ,a sam termin zadania upływa jutro.Nie interesują mnie odpowiedzi typu poszukaj w google.Z góry dziękuję
valkirek
Na tym forum nikt Ci zadań domowych nie odrobi wink.gif
destroyerr
Cytat
jestem nowy i nie jestem pewien czy to dobry dział

To chyba jednak nie ma związku. Nazwa działu jest klarowna i jasno wskazuje na tematykę działu.

Cytat
Nie interesują mnie odpowiedzi typu poszukaj w google.

Skoro nie wiesz jak to zrobić i nie masz ochoty poszukać rozwiązania to pozostaje dodać zlecenie w odpowiednim dziale.
rojsen
Twoja wypowiedź nic nie wnosi więc jest zbędna ,poza tym potrzebuje pomocy i nie ma to różnicy czy jest to zadanie domowe/praca czy test samego siebie...

I co jeśli ci powiem ,że nie znalazłem tego również w dziale na forum?
Wiem ,że chcesz sobie ponabijać posty jak gimbaza ,ale ja wole pomoc ,dla znającego się na php programisty nie powinno to sprawiać żadnego problemu.
Kshyhoo
Na tym Forum nie pomagamy odrabiać zadań domowych.
destroyerr
Cytat
I co jeśli ci powiem ,że nie znalazłem tego również w dziale na forum?

Możesz mówić nie rusza mnie to, zwłaszcza że ja znalazłem informacje na ten temat.

Cytat
Wiem ,że chcesz sobie ponabijać posty jak gimbaza

Masz zadanie domowe i nie potrafisz z nim sobie poradzić, a jednocześnie wyzywasz kogoś od gimbazy. Ciekawe. Swoją drogą, ciekawe czemu zakładasz, że ktoś pisze tylko dla nabijania postów. Masz jakieś własne z tym związane doświadczenia? Sądzisz, że ta liczba postów mi coś daje? Jak chcesz kogoś wyzywać od gimbazy to proponuję zachować więcej powagi.

Cytat
ale ja wole pomoc ,

Wiesz co ja wolę?

Cytat
dla znającego się na php programisty nie powinno to sprawiać żadnego problemu

Na koniec jeszcze mały szantaż emocjonalny. Jak Ci nie pomogę (albo ktoś inny) to znaczy, że jesteśmy lamami i noobami i być może jeszcze gimbazą.

Chcesz pomocy to zadaj konkretne pytanie. W tym momencie Twoje pytanie pokazuje, że nawet nie wiesz jak działa PHP.
rojsen
Fajnie ...dobrze wiedzieć że znalazłeś ,ale nadal nic nie wnosisz do tematu.Nie chcesz pomóc ,przychodzisz tylko denerwować - nie pisz,zachowaj to dla siebie.
PrinceOfPersia
Cytat
Twoja wypowiedź nic nie wnosi więc jest zbędna ,poza tym potrzebuje pomocy i nie ma to różnicy czy jest to zadanie domowe/praca czy test samego siebie...
.

postawa roszczeniowa - przybył na forum, zadał pytanie w złym dziale, alr żąda pomocy, bo ta mu się należy? Ech, pokolenie Z facepalmxd.gif

Cytat
,dla znającego się na php programisty nie powinno to sprawiać żadnego problemu

tylko to nie edukacyjne, odrabiać zadania domowe, później coraz więcej tłuków zdaje maturę, a później zdobywa wyższe, bo gdzieś na jakichś forach wyżebrali pomoc.

Ale okej.
oto wzory na wspolrzedna y:
y = skala * cos kąt, oraz y = skala * sin kąt
a renderujesz to w ten sposob ze inkrementujesz w kazdej iteracji zmienna x o 1, oraz inkrementujesz kąt o stala wartosc.

poniewaz to dział o programowaniu obiektowym, mozesz to wsadzic w klasy i będzie śmigać.

No, to już chyba wszystko wiadomo, można zamknąć temat wink.gif
rojsen
Dzięki,wystarczyło tylko tyle smile.gif A matury z tego się nie zdaje i nie wiąrze przyszłości z informatyką.
Damonsson
na chumaniste tesz nie wyglondarz
O$iek
Lubię to forum, coraz ciekawsi ludzie tu piszą xDDDDDD biggrin.gif ;s =] ;-)
semafor1985
Cytat(PrinceOfPersia @ 7.04.2014, 22:58:51 ) *
postawa roszczeniowa - przybył na forum, zadał pytanie w złym dziale, alr żąda pomocy, bo ta mu się należy? Ech, pokolenie Z facepalmxd.gif

pokolenie Z, są też plusy, mniejsza konkurencja na rynku pracy będzie smile.gif
fizzlebubble
Damonsonn masz piwo, odbiór we Wrocku.
usb2.0
Cytat
na chumaniste tesz nie wyglondarz

hahahahaa, wygrales internet biggrin.gif DD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.