Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przy dodaniu nowych danych nie pojawiają się, dopiero po ref
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mikropka
Mam taką stronkę: http://mipi.roczyny.pl/tv/index.php
I jak dodaje nowy film to nie odświeża mi strony i film się nie pojawia obok panelu dodawania. Dopiero jak odświeżę stronkę to się pojawi. Jak naprawić ten problem?
fate
Rozwiazales problem?
U mnie dziala jakbys tego oczekiwał
nospor
Mi tez sie film pojawia dopiero po odswiezeniu.

Rozwiazanie:
Dane panie kolego wyswietla się po ich dodaniu a nie przed. Skoro teraz najpierw wyswietlasz to co jest w bazie, a dopiero potem dodajesz nową rzecz do bazy, to jakim cudem oczekujesz ze nowo dodana rzecz pojawi sie w liscie, ktorą pobralez z bazy przed jej dodaniem?
A jak najpierw dodasz, a dopiero potem pobierzesz dane z bazy i wyswietlisz, to bedziesz mial rowniez to co dopiero dodales
mikropka2
Ale np usuwanie danych mi tak działa, a czemu nie działa dodawania? A to nie działa na bazie danych tylko na pliku txt.
A jak mozna zrobić żeby odswieżało ten fragment strony, albo jeszcze raz wczytało funkcje która wczytuje te dane.
nospor
Cytat
Ale np usuwanie danych mi tak działa, a czemu nie działa dodawania?
A skad mam wiedziec jak zrobiles usuwanie? Moze usuwasz jak nalezy a dodajesz zle.... No wrozka nie jestem, kodu nie widze

Cytat
A to nie działa na bazie danych tylko na pliku txt.
A co za roznica? Jak pobierasz w zlym miejscu to niezaleznie czy to baza czy plik

Cytat
A jak mozna zrobić żeby odswieżało ten fragment strony,

AJAX

Cytat
albo jeszcze raz wczytało funkcje która wczytuje te dane.

header()

ps: poczytaj o atakach XSS bo twoj skrypt jest na nie totalnie podatny
mikropka2
A jak dam Ci kod to będzie dał radę mi pomoc z tym wyswietlaniem danych?
A to Ty zrobiłeś atak haha.gif ?
nospor
Po to mamy forum by kod wstawiac na forum. Nie wierze, ze masz tak tajne dane, ze mozesz pokazac je tylko mnie.

"ATAK" to duze słowo. Ja ci tylko wskazałem na niesamowitą lukę.
mikropka2
Nie to nie w tym rzecz, chciałem dodac kod w 1 poscie ale wyskakuje ze zadługi tekst. Wiec z tego zrezygnowałem, jak będe w domu to jakos to dodam ;/
mikropka2
Tutaj daje kod strony:

http://wklej.to/hVuuY

nospor
Jest tak jak mowilem.....
Usuwasz przed wyswietlaniem wiec dziala jak nalezy
Dodajesz po wyswietlaniu, wiec dziala zle.... Przenies dodawanie przed wyswietlanie i bedzie git
mikropka
Dziękuje bardzo za pomoc:) A możesz sprawdzić czy teraz udało mi się zabezpieczyć przed tym XSS? Bo ja nie bardzo wiem jak to sprawdzić ;/ A chyba się udało.

Cytat
Co prawda leci ten syf do pliku txt ale przynajmniej nie psuje strony www

Już nie leci naprawiłem tongue.gif Zastosowałem:
  1. strip_tags(JAKAS_ZMIENNA)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.