Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze API do przechowywania zdjęć?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ZaXaZ
Na moją stronę posiadam tylko 2GB pamięci, za dużo zdjęć raczej nie zmieszcze... Jest jakieś lepsze API od flickr?

Moje wymagania:
* bez limitu zdjęć (mogę ile chce wgrać bez obawy że przekrocze limit),
* link stale aktywny, bo chciałbym avatary itd przechowywać,
* darmowy.

liczę na propozycję, dzięki.
Posio
Google drive, tyle ze limit 15 gb za free. Ale transfery i niezawodnosc moim zdaniem bez porownania.
ZaXaZ
Cytat(Posio @ 2.05.2014, 12:49:30 ) *
Google drive, tyle ze limit 15 gb za free. Ale transfery i niezawodnosc moim zdaniem bez porownania.

ja czytałem że flickr.com ma 1tb za darmo, ale szukam właśnie jakiegoś co nie będzie tu limitu, ani na ilość zdjęć, ani na pamięć, i niezawodność chyba też dobra tu;
usb2.0
czyli szukasz czegos bez zadnych limitow za darmo?
r4xz
Cytat(ZaXaZ @ 2.05.2014, 13:10:24 ) *
ja czytałem że flickr.com ma 1tb za darmo, ale szukam właśnie jakiegoś co nie będzie tu limitu, ani na ilość zdjęć, ani na pamięć, i niezawodność chyba też dobra tu;

15 GB mu mało... a sam udostępniasz komuś cokolwiek, bez limitu, całkowicie za darmo? Wróć do rzeczywistości withstupidsmiley.gif
Posio
Pragnę zauważyć, że za 2$ + VAT możesz mieć 100 GB bez żadnego limitu. 2$ meisiecznie to że tak powiem grosze a z racji tego, że możesz hostować tam nie tylko zdjęcia ale i i wszystkie inne typy plików o dowolnej wielkości, i nie przejmować się transferem warto. Sam korzystam z pakietu 1TB za 10$ tyle, że na hostowanie prywatnych rzeczy jak zdjęcia filmy itp. Jestem zadowolony bo wiem że mi to nie zniknie (ostatnio siadł mi HDD ze wszystkim, na szczescie była kopia na Drive).
ZaXaZ
Cytat
czyli szukasz czegos bez zadnych limitow za darmo?

tak
Cytat
15 GB mu mało... a sam udostępniasz komuś cokolwiek, bez limitu, całkowicie za darmo? Wróć do rzeczywistości

Mało logiczne myślenie...
Wszystko co udostępnie będzie za darmo, fb i inne też są za darmo (poza zakupami premium);
poza tym mogę, i z chęcią udostepnie za darmo reklamy do stron które pomagają serwisowi.
Cytat
Pragnę zauważyć, że za 2$ + VAT możesz mieć 100 GB bez żadnego limitu. 2$ meisiecznie to że tak powiem grosze a z racji tego, że możesz hostować tam nie tylko zdjęcia ale i i wszystkie inne typy plików o dowolnej wielkości, i nie przejmować się transferem warto. Sam korzystam z pakietu 1TB za 10$ tyle, że na hostowanie prywatnych rzeczy jak zdjęcia filmy itp. Jestem zadowolony bo wiem że mi to nie zniknie (ostatnio siadł mi HDD ze wszystkim, na szczescie była kopia na Drive).

Ok dzięki, przyjrze się, jednak tak jak pisałem do zdjęć, bo inne rzeczy nie potrzebne za bardzo ;p
johny_s
Cytat(ZaXaZ @ 2.05.2014, 15:48:26 ) *
Wszystko co udostępnie będzie za darmo, fb i inne też są za darmo (poza zakupami premium);

Nie są za darmo, Tyle że za te rzeczy nie płaci użytkownik a reklamodawca, ew. dostajesz produkt z ograniczoną funkcjonalnością aby zaprezentować możliwości i zachęcić do kupna rozszerzonej wersji produktu. Wszystko zależy od przyjętego modelu biznesowego, naprawde jest niewiele rzeczy które można dostać za darmo.
Posio
@UP.
Dokładnie tak jak mówisz. Na przykładzie takiego Google Drive / OneDrive itp można to łatwo przedstawić. Mamy użytkownika któremu daje się jakąś darmową przestrzeń np 15 GB. Użytkownikowi to nie jest potrzebne ale od święta z tego korzysta i zajmuje 5 GB miejsca co dla takiej firmy jest niczym. bo na dysku kosztującym 300 zł mogą utrzymać około 200 takich użytkowników, nie mówiąc już o potężnych macierzach które naturalnie posiadają. Lecz jeśli jest ktoś kto trafia na limit (widać że jest mu to potrzebne i się sprawdza) to wykupi prenumeratę i się na tym zarabia. Facebook jest za darmo ? O ile uważasz że codzienne nieświadome branie udziału w tysiącu testów i analiz jest darmowe to spoko smile.gif Nie ma nic za darmo co by było w 100% doskonałe, bo nawet za grubą kasę takiego czegoś dostać po prostu nie idzie ...

Mówisz o terabajtach danych, i bezpośrednim dostępnie do nich... Może jeszcze chcesz aby były dobre transfery i uptime 100 % ?
ZaXaZ
@Posio, źle przeliczyłem ile ma terabajt kilobajtów, myślę że jednak tyle wystarczy... (ponad 1.000.000.000kb według tej strony) czyli jeśli dla przykładu avatar by miał do 60 kb to mógłbym mieć pół europy zarejestrowanej (chyba)
przy okazji: ile średnio waży avatar 50x50px ?
johny_s
Cytat(ZaXaZ @ 2.05.2014, 17:19:10 ) *
przy okazji: ile średnio waży avatar 50x50px ?

A tak ciężko przygotować sobie taki avatar i sprawdzić ile zajmuje?
Pyton_000
haha... Przygotowany przeze mnie avatar waży całe 886 bajtów.
Wystarczy taka średnia ?
Posio
może ważyć różnie... zależnie od stopnia kompresji. Ale wiem, że idzie je nieźle poprasować żeby była bardzo "cienkie"....
Avatar 100x100 ~ 20kb ~ 0.02mb co daje nam 750 000 avatarów na 15 GB powierzchni ... a płacąc 6zł miesiecznie za 100 GB masz 5 000 000 avatarów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.