Z góry przepraszam, jeżeli wybrałem zły dział.
Ostatnio brat poprosił mnie bym zrobił dla niego krótką stronę firmową, oczywiście zgodziłem się bo pomoc nie zaszkodzi. Trochę się nad tym napracowałem i zastanawia mnie część copyright, otóż nie chcę by ktoś całą stronę od tak sobie skopiował i identycznie miał każdy szczegół ze zmienioną treścią jedynie, chodzi mi tu bardziej o szablon. Na stronie również zastosowałem bxslider czy owlslider, są to open source. Pytanie jest moje zaś czy jeżeli dopiszę w stopce strony "Copyright. Wszelkie prawa zastrzeżone" wówczas ktoś może mieć do mnie jakieś pretensje, że zastrzegłem sobie prawa skoro mam open source elementy jak właśnie w.w. slidery? Widzę że każda strona to ma, tak więc chyba nie jest z tym problem? Analogicznie widuje często strony inne, gdzie są np google fonts użyte i tez możnaby powiedzieć, że prawa autorskie ktoś tam sobie zastrzega. Logicznie sam sobie na pytanie odp. ale wolę się upewnić.

Dodatkowo czy informacja o cookies jaka często na stronach wyskakuje, jest obowiązkowa? Czy bez niej strona może normalnie funkcjonować i nikt mnie o nic nie posądzi?