Poniższy kod generuje statystyki za określony okres w zależności od nr tygodnia
for($count=1;$count<date("W");$count++){ $week_number = $count; //$week_number = date("W") - 1; // numer tygodnia $start_date_time = $start_date." 00:00:00"; $end_date_time = $end_date." 23:59:59"; //wszystkie zgłoszenia otrs za wskazany okres count('t.id') AS 'ile' FROM ticket t join ticket_state ts ON ts.id=t.ticket_state_id join ticket_state_type tst ON tst.id=ts.type_id WHERE tst.id in (1,2,3) AND t.queue_id in (5,8,13,15,20,23,24,25,26,27) AND t.create_time BETWEEN '$start_date_time' AND '$end_date_time'"); $ilosc_zgloszen = $row['0']; $query = mysql_query("SELECT * FROM serwis_ticket_stats WHERE week_number='$week_number' AND start_date='$start_date' AND end_date='$end_date'"); ile_zgloszen='$ilosc_zgloszen', ile_zgloszen_zrealizowanych='$ilosc_zgloszen_zrealizowanych', ile_zgloszen_zrealizowanych_sprzet='$ilosc_zgloszen_zrealizowanych_sprzet', ile_zgloszen_nowych='$ilosc_zgloszen_nowych', ile_zgloszen_realizowanych='$ilosc_zgloszen_realizowanych', suma_zrealizowanych_zgloszen='$ilosc_wszystkich_zgloszen_zrealizowanych' WHERE week_number='$week_number' AND start_date='$start_date' AND end_date='$end_date'"); } start_date='$start_date', end_date='$end_date', week_number='$week_number', ile_zgloszen='$ilosc_zgloszen', ile_zgloszen_zrealizowanych='$ilosc_zgloszen_zrealizowanych', ile_zgloszen_zrealizowanych_sprzet='$ilosc_zgloszen_zrealizowanych_sprzet', ile_zgloszen_nowych='$ilosc_zgloszen_nowych', ile_zgloszen_realizowanych='$ilosc_zgloszen_realizowanych', suma_zrealizowanych_zgloszen='$ilosc_wszystkich_zgloszen_zrealizowanych'"); } }//end for
Do bazy danych zostanie dodany/uaktualniony tylko pierwszy cykl pętli, pozostałe cykle zwracają komunikat: Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given
Zweryfikowałem poprawność generowanych zapytań pętli poprzez echo "zapytanie sql"; tak wygenerowane zapytania sprawdziłem w phpmyadmin i wszystko jest OK.
Zamiast mysql_fetch_row($ile_zgloszen); próbowałem _array i _assoc ale to również nie pomogło.
Co jest nie tak?