Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generowanie pdf (mPDF) - Internal Server Error
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michal_s
Używam CodeIgniter'a a w nim mPDF. Na localhoscie (WebServ) generowanie pdf przebiega bezproblemowo. Za to na hostingu d2.pl zawsze wyskakuje Internal Server Error. Testowo wrzuciłem dokładnie to samo na 1and1 i tam też wszystko generuje się bez najmniejszego problemu.
Szukając błędu okroiłem treść do generowania ale rezultat zawsze był taki sam - Internal Server Error. Czas wykonywania skryptu na 100% jest wystarczający.
W logach niestety nie ma zupełnie nic odnośnie tego...

Macie pomysł dlaczego tak się dzieje? Niestety skrypt musi byc na tym d2.pl...
kartin
Sprawdź logi błędów, pewnie tam będzie jakaś wskazówka. Jeśli nie masz do nich dostępu to skontaktuj się z administracją.
Ewentualnie sprawdź pliki .htaccess, może w nim jest w nich coś co nie jest akceptowane na tym hostingu.
michal_s
tak jak napisałem "W logach niestety nie ma zupełnie nic odnośnie tego..."...
Pewnie gdyby w htaccess było coś nie do przyjęcia to od razu by wywalało error a nie po kilku sekundach generowania pdf...
kartin
Cytat(michal_s @ 14.05.2014, 12:20:01 ) *
tak jak napisałem "W logach niestety nie ma zupełnie nic odnośnie tego..."...

No tak, najpierw muszę się porządnie wyspać a później pisać ;-)
trueblue
Porównaj memory_limit oraz max_execution_time w php info na obydwu serwerach.
michal_s
max_execution_time na tym co nie działa to 180 a skrypt przerywa wykonywanie tak po mniej więcej 8 sekundach więc to na pewno nie to. Co do memory_limit to ten gdzie działa ma 90M a ten gdzie nie działa 256M więc to też nie to ;/
trueblue
Zapisujesz PDF na serwerze czy generujesz do pobrania?
michal_s
Od razu pobieram bez zapisywania nigdzie. Po ściągnięciu ma jakieś 200KB

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.