Cytat(!*! @ 15.05.2014, 09:14:36 )

Zastanawia mnie jak zainstalowałeś ten system, skoro rozłożyły Cie podstawy. Wartości jakie podałem były tylko przykładem, to jakie urządzenie podasz i to jaki będzie katalog montowania zależy od Ciebie, równie dobrze możesz zamontować to sobie w /home (o ile masz taki katalog, nie wiem jak to jest w pcbsd, kazdy bsd do katalogu użytkownika podchodzi inaczej).
nie no tepy nie jestem domyslilem się żeby podmienić sdax z moim dyskiem ada1s1a probowałem z róznymi folderami i jakoś nie wychodziło, pewnie pomijałem coś istotnego (naszczęście istnieje Menadżer Dysku w panelu sterowania)
instalacja tego systemu polega na paru kliknieciach dalej

Cytat(sazian @ 14.05.2014, 23:40:49 )

"no such file or directory" co to może oznaczać....
skoro nie masz katalogu to go utwórz
jeśli z roota działa to zmień właściciela (chown użytkownik katalog) lub uprawnienia(chmod 777 katalog) oczywiście musisz to zrobić z poziomu obecnego właściciela czyli roota
dzieki wielkie twoj post wiele mi wyjasnił i napewno sprzyda sie kolejnym początkujacym. po zmianie uprawnien mam elegancko pełny dostep i nawet sie mi podoba że żona nic mi nie wywali

ogólnie mam silną niecheć do windowsa dlatego postanowiłem sie przeżucić na PC-BSD z KDE, wrażenia nieziemskie polecam wszystkim