Próbuję wstawić do formularzu rejestracyjnego reCAPTCHA ale nie do końca mi wychodzi...
Oto ten formularz:
<div style="margin-top: 200px; height: auto" class="contener"> <div id="form"/> <form method=post action="register.php"> <font color=red><b>Rejestracja</b></font> <p> <font color=white><b>Wprowadz Nick:</b></font><br> <input type=text name="nick" lenght=32><br> <font color=white><b>Wprowadz Haslo:</b></font><br> <input type=password name="pass" lenght=32><br> <font color=white><b>Powtorz Haslo:</b></font><br> <input type=password name="pass_r" lenght=32><br> <font color=white><b>Wprowadz e-Mail:</b></font><br> <input type=text name="email"><br> <font color=white><b>Przepisz Kod:</b></font> <input type=hidden name="akcja" value="tak"> <input type=submit value="Zarejestruj"><br><br> </form> <?php if($_SESSION['logged_in'] != true){ // reCAPTCHA require_once('recaptchalib.php'); $klucz_publiczny = "xxxxx"; $klucz_prywatny = "xxxxx"; $odp = null; $blad = null; if ($_POST["Zarejestruj"]) { $odp = recaptcha_check_answer ($klucz_prywatny, $_SERVER["REMOTE_ADDR"], $_POST["recaptcha_challenge_field"], $_POST["recaptcha_response_field"]); if ($odp->is_valid) { // Do tego miejsca doszedłem i nie wiem co dalej $akcja = $_POST['akcja']; if($akcja == tak) { $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; // sprawdzanie, czy wpisane dane sa poprawne $check3 = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM users WHERE email='$email' LIMIT 1")); ?> <?php $komunikaty = ''; ?> <?php if(!$nick || !$pass || !$pass_r || !$email) { $komunikaty .= "<li>Wszystkie pola musza byc uzupelnione!</li>"; } if($check4 < 3) { $komunikaty .= "<li>Nick musi zawierac wiecej niz 3 znaki.</li>"; } if($chack4 > 32) { $komunikaty .= "<li>Nick nie moze byc dluzszy niz 32 znaki.</li>"; } if($check5 < 6) { $komunikaty .= "<li>Haslo musi zawierac wiecej niz 6 znakow.</li>"; } if($check5 > 32) { $komunikaty .= "<li>Haslo nie moze byc dluzsze niz 32 znaki.</li>"; } if($check1[0] >= 1) { $komunikaty .= "<li>Ten login jest juz zajety.</li>"; } if($check3[0] >= 1) { $komunikaty .= "<li>Ten e-mail jest juz zajety.</li>"; } if($pass != $pass_r) { $komunikaty .= "<li>Wpisane hasla nie sa takie same.</li>"; } if($check4 == false or $check5 == false) { $komunikaty .= "<li>Nieprawidlowy adres e-mail.</li>"; } if($check8 < 5) { $komunikaty .= "<li>Nieprawidlowy adres e-mail.</li>"; } if($komunikaty) { echo "<b><font color=white>Popraw bledy:</font></b><br><span style=\"color: red\">".$komunikaty."</span>"; } else { $pass = $_POST['pass']; $no = 0; mysql_query ("INSERT INTO users (nick, email, pass, ip, date_register, points, bought_points, spent_points, isadmin) VALUES('$nick', '$email', '$pass2', '$ip', '$date', '$no', '$no', '$no', '$no')") or die("Nie moglem Cie zarejestrowac"); echo "<font color=white><font color=green><b>Konto zostalo pomyslnie zarejestrowane!</b></font><br>Mozesz sie teraz <a href=\"http://sklep.xpiration.pl\"><font color=white>zalogowac</font></a>.</font>"; } } ?> </div> </div> <?php } else { } ?>
Nie wiem jak miałbym dokończyć implementację, nie użyłem pozostałego kodu:
} else { # set the error code so that we can display it $error = $resp->error; } }