Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL, a Polskie znaki.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Thhprx3
Witam, nie jestem pierwszą osobą która piszę owy temat enty-raz. Także jeśli naruszam regulamin w jakikolwiek sposób, bądź jest już ... tysięcy tematów tego typu, to sam go usunę.

Wracając do sprawy, tak jestem zielony w te klocki, jakby ktoś pytał.. dlatego też liczę na waszą pomoc, w jakimś stopniu oczywiście.
Posiadam stronę, na która normalnie odczytuje polskie znaki, forum także, ale niestety takie rzeczy jak chat, wiadmości ( w grze przeglądarkowej ), niestety nie odczytują kodowania, według mnie jest coś nie tak zakodowane w bazie, próbowałem zmieniać kodowanie, porównywanie (tabele, wiersze), niestety dalej bez zmian.

Oczywiście jeśli ktoś ma na celu napisanie, daj sobie spokój, bądź zbyteczne wiadomości.. także prosiłbym bez spamu smile.gif
mmmmmmm
1. daj SHOW CREATE table i wklej tu
2. Widać, że to jeszcze jakąś funkcją jest potraktowane, bo żadna baza nie zamienia spacji na +
kartin
Problem nie jest w żadnym stopniu związany z kodowaniem znaków w bazie danych.

Zobacz urlencode() i podobne
Thhprx3
Jeśli ktoś by zadawał pytania w sprawie tego, zamieszczam screena.

Tak totalne dno z mojej strony, jeśli nie będę mógł odpowiedzieć na wasze pytania, jedyny język którym operowałem kiedyś była to LUA.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.