Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wycena] mały cms
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
fiszol
cms obejmował by
administrację 4-5 działami
dla każdego osobna kategoria artykułow, ( dodawanie, edytowanie, komentarze rónież z możliwością administracji )
globalny system newsów
elemnt stały, osobny dla każdego działu ( np dział bankowość, lista banków dane o nich itd etc, oczywiście do tego system administracyjny ( dodawanie, usuwanie, edycja, być może również możliwość oceniania banków przez użytkowników )

rotator banerów ( zlicza kliknięcia, konfigurowane rozmiaru w panelu adm. liczba wyświetleń, wyświetlenia unikalne itp)

ile za takie coś zawołać ?
dodam jeszcze że pierwszy raz bedę pisał na zlecenie przez internetm nie mam kontaktu osobiste z klientem i nie chcę aby ktoś mnie wysterował tongue.gif

pozdrawiam,
fiszol
hwao
....
popierwsze bez podpisu to sobie mozesz ... (moze Ci sie fartnie i sie jakos uda)
po 2 dla kogo to piszesz..
po 3 na ile sie cenisz
fiszol
odnośnie pierwszego, planuje wziąśc zaliczkę przez wysłaniem gotowca, wcześniej klient wszystko pzejrzy na moim serwerze, przetestuje

odnośnie drugiego, dla kolegi kolegi ( znajomośc z gg / różnych for etc )

odnośnie trzeciego, ma juz trochę doświedczenia w tym, niedawno pisałem na własne potrzeby, roaz kilku znajomych system administracji bazą serwera mmorpg
z poziomu przeglądarki, a wszystkie powyższe rzeczy mam zamiar również oprzeć o bazę.
hwao
Tak z 500 zl cos kolo(wiecej) tego...
Pozatym nie znam stopnia roboty za ktora beda Ci placi, np lay itp
ale bez laya
Jak ja nie nawidze wyceniac ;-) .
.dragonfly
Jezeli mowisz ze to znajomy kumpla to cena ktora zaproponowal hwao wydaje sie byc rozsadna. Ew. 100-150 zl wiecej.
awides
($x > 1000 && $x < 2000 ? taki sobie lay, php+mysql, mało rozbudowana architektura : bez mysql, lay w skali 10 na poziomie 1 max. 2, góra 10h pracy)

jeżeli dodasz wyszukiwarke to dolicz 1000 zł :)
scanner
ROTFL
fiszol
lay to nie moja broszka, jest już zrobiony i pisze pod niego

a tak wogóle to pytałem poważnie...
kwedo
brakuje mi dosc istotonego wyznacznika ceny jakim jest typ klienta - w zaleznosci od pozycji na rynku za ten sam cms - jeden klient bez zbędnytch negocjacji za taki cms zapłaci Ci około 700-900 zł, natomiast inny nie da więcej niż 150 (i to po ciężkich negocjacjach),

takze co moge zasugerowac - wybadaj klienta na tej plaszczyznie - mysle ze z pierwszym typem nie masz doczynienia - oni zazwyczaj korzystaja z uslug agencji reklamowych.

Tak na czuja myślę, że 200-400 zł byłoby najrozsądniejsze.
awides
spytaj się klienta za ile by chciał to kupić ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.