Śmiga, że aż miło. Dziękuję bardzo, jestem wdzięczny.
Mam jednak jeszcze ostatnie pytanie.
Kod wygląda mniej więcej tak:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> <script type='text/javascript' src='//code.jquery.com/jquery-2.1.0.js'></script> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/result-light.css"> .tekst{display:none}
<script type='text/javascript'>//
<![CDATA[ $(window).load(function(){
$('input.radio').on('change', function(){
var value = $(this).val();
if(value=='nie')
$(this).parent('.container').find('div.tekst').show();
else
$(this).parent('.container').find('div.tekst').hide();
})
});//]]>
<form action="index.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="radio" class="radio" name="wybor1" value="tak" checked="checked"/>Opis wyboru na tak
<input type="radio" class="radio" name="wybor1" value="nie" />Opis wyboru nie
<div class="tekst">tutaj jakiś tekst
</div> <input type="radio" class="radio" name="wybor2" value="tak" checked="checked"/>Opis wyboru na tak
<input type="radio" class="radio" name="wybor2" value="nie" />Opis wyboru nie
<div class="tekst">tutaj jakiś tekst
</div>
Jak zrobić by w przypadku ustawienia "nie" przy polu "wybor1" do sumy (na końcu) dodawana była liczba np. 5, zaś przy wyborze "nie" przy polu "wybór2" np. liczba 10? Chodzi mi o to, by oprócz pokazywania się diva było wykonywane działanie i podmieniany był wynik w divie "suma".
Czy coś takiego ma sens:
<script type='text/javascript'>//
<![CDATA[ $(window).load(function(){
$('input.radio').on('change', function(){
var value = $(this).val();
var wybor1 = 5;
var wybor2 = 10;
if(value=='nie')
else
})
});//]]>
Hmm... zadeklarowałem dwie wartości i utknąłem. W php bym sobie poradził ale JS to czarna magia. Powinno być pewnie coś takiego:
if(value=='nie')
tu dodatkowy warunek if nazwa pola = wybor1 to wtedy bierzemy wartość z diva "suma", zwiększamy o wybor1 i wklejamy na miejsce;
tu dodatkowy warunek if nazwa pola = wybor2 to wtedy bierzemy wartość z diva "suma", zwiększamy o wybor2 i wklejamy na miejsce;
else
})
Nie wiem jak to zrealizować w praktyce.