Prauję nad bazą sklepu z servisem.
Pewnie po przejżeniu mojej bazy będzie się wiele do życzenia, ale... działa, chyba. Nie jestem informatykiem, tylko zakochałam się w accesie i wszędzie się da tworzę sobie bazę.
W czym problem
Mam formularz klienci, podormularz pojazdy, następnie podformularz zlecenia servisowe, i podformularz szczegóły zlecenia.
Wszystko to powiązane jest Id. klienci z pojazdami, pojazdy ze zleceniami, i zlecenia ze szczegółami.
Wszystko pięknie mi działało do czasu gdy ze zleceń nie usunęłam jednego zlecenia.
Po wprowadzeniu nowego zlecenia, i próbie wprowadzenia szczegółu wyskakuje mi komunikat " Ten obiekt nie zawiera obietku automatyzacji Verb" . Pole ID nie uzupełnia mi się automatycznie, dopiero gdy usunę w szczegółach pozycję, pojawia mi isę ID zlecenia. Pomimo wyskakującego błędu, wszystko ładnie się zapisuje, jednak jest to upierdliwe, bardzo. Sprawdzałam pola łączące formularze, kompaktowałam bazę, szukam dwa dni

oto kod na podstawie którego formularz aktualizuje podformularz:
OPTION Compare DATABASE Sub Form_Current() Dim ParentDocName AS String ON Error Resume Next ParentDocName = Me.Parent.Name IF Err <> 0 Then GoTo Form_Current_Exit Else ON Error GoTo Form_Current_Err Me.Parent![zlecenia_szczegoly].Requery End IF Form_Current_Exit: Exit Sub Form_Current_Err: MsgBox Error$ Resume Form_Current_Exit End Sub
Pomóżcie proszę