Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykrycie aktywności
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
tzm
Siema,

od 2 godzin szukam w sieci i wyszukać nie umiem... mam taką misję:

" Licznik ma mierzyć aktywność odwiedzającego użytkownika, czyli po każdym ruchu myszką, kliknięciu oraz naciśnięciu klawisza klawiatury zaczynamy zliczać czas przez następne 3 sekundy od ostatniej akcji. "

I nie umiem wyszukać jak łączyć zdarzenia w JS... <- to mój pierwszy kontakt z językiem więc nie ma co się dziwić.
Logiczne wydaję mi się zastosowanie konstrukcji typu:

1. <body onkeydown=startCount()>
  2. </body>

Ale nie ogarniam jak łączyć wydarzenia bo w grę wchodzi jeszcze onclick(), onmousemove(), ktoś coś podpowie?
Turson
Może tak
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $('body').on('keydown click mousemove', startCount());
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

tzm
To jest to, szkoda że pod jQuery bo to w formie nauki javascriptu robię więc lepiej by było to napisać ręcznie samemu no ale tak też może być... finalnie liczyć się ma efekt chyba.
Dzięki.

Edit: nie może być na jQ, wystarczy że mnie nakierujecie smile.gif
tzm
Cytat(johny_s @ 3.07.2014, 14:38:01 ) *

Odpowiedź na zasadzie Owca czy o co chodzi? Bo nie widzę o co chodzi.

Cytat(mitorski @ 3.07.2014, 15:02:32 ) *
Odpowiedź na zasadzie Owca czy o co chodzi? Bo nie widzę o co chodzi.

Muszę podbić bo to ważne, potrzebuję wiedzieć jak to ogarnąć do jutra a chciałbym się w domu przygotować z tego żeby poszło normalnym tempem. Tym bardziej że 6 zadanie z listy to przepisanie stworzonego teraz kodu obiektowo by można było aktywować kilka liczników na stronie razem.

withstupidsmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.