W samym temacie nie da się tego sprecyzować, ale chodzi o to że potrzebny mi skrypt który będzie wywoływał pewien plik tylko wtedy gdy otrzyma odpowie od niego np. zakres liczb powyżej 1 i dodatkowo by wykonywał się cały czas jednak tylko przy spełnieniu warunków i otrzymaniu odpowiedzi.
Niżej napisałem takie coś proste co działa jak należy. Bo skrypt ma wywoływać plik "import.php" i ma drukować na stronie otrzymaną wartość, zadaniem konkretnym jest wykonywanie tego skryptu w kółko jednak moje rozwiązanie powoduje że plik jest wywoływany cały czas nawet gdy nie udzieli odpowiedzi i gdy wyłączę przeglądarkę to skrypt wykonuje się w zapasie wywołań na serwerze. Oczywiście mogę wstawić czas np 1 sekundę dla "setInterval()" ale jak skrypt będzie się wykonywał szybciej to nie chcę by skrypt czekał i chcę by wykonywał się na zasadzie oczekuje na odpowiedź i się wykonuje i potem znowu czekam na odpowiedź aż do spełnienia warunku np liczby większe od 1.
$(window).on('load', function() { setInterval(function() { $.get('/import.php', function(get_cash) { $("#status").html(get_cash) }); return false; }); });