throw.pl
21.07.2014, 14:57:24
Od pewnego czasu szukam dobrych materiałów omawiających praktyczne aspekty tworzenia sieci neuronowych (od podstaw, po zaawansowane przykłady i optymalizację).
Czy moglibyście wskazać jakieś ciekawe materiały na ten temat (ewentualnie książki do przeczytania). Priorytetem jest dla mnie implementacja w PHP (ale inne języki są jak najbardziej mile widziane).
Pyton_000
21.07.2014, 15:00:13
Z ciekawości na co Ci to?
Spawnm
21.07.2014, 16:53:29
Czemu koniecznie w php?
Kiedyś próbowałem implementować sn w php i powiem ci że to nie jest język do takich zadań
throw.pl
25.07.2014, 13:49:44
No bo SNN ma być częścią projektu, który gromadzi i prezentuje dane przy pomocy PHP. Z drugiej strony, w sumie do DB mogę się podłączyć czymkolwiek.
Jak sugerujecie, z jakiej technologii skorzystać, abym mógł sieć uczyć danymi z bazy danych?
daniel1302
27.07.2014, 10:10:30
Każdy język, każdy szanujący się język posiada dostęp do baz danych. Zależy od tego na czym ci zależy:) (Masło maślane). Jeśli projekt ma być szybki, to polecam C albo jakiś jęyk niskiego poziomu, albo dobrze zoptymalizowaną wirtualną maszynę Javy, możesz też użyć wolniejszego C#, technologii NET. Jeśli chcesz to możesz użyć Javascript w połączeniu z czymś co przekaże mu dane z bazy danych. Wszystko zależy od ciebie, jeśli jest to projekt na uczelnie, do szkoły to nowet PHP by sie nadał aby przeprowadzić jakieś badania jednak nie będzie to tak efektywne jak w innych językach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.