Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][CSS][PHP]Zmiana wygladu przycisku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcinbul
Mam problem skonstruowałem strone z concrete5 tylko mam jeden problem nie umiem zmienic przycisku formularzy, dotarłem do pliku php z jednym z nich
  1. <?php defined('C5_EXECUTE') or die(_("Access Denied."));
  2. $ih = Loader::helper("interface/flag", 'multilingual');
  3. ?>
  4.  
  5. <div class="ccm-multilingual-language-list-wrapper">
  6. <strong><?php echo $label?></strong>
  7.  
  8. <form method="post" action="<?php echo $action?>" id="ccm-multilingual-language-list">
  9. <?php if (Loader::helper('validation/numbers')->integer($_REQUEST['rcID'])) { ?>
  10. <input type="hidden" name="ccmMultilingualCurrentPageID" value="<?php echo Loader::helper('text')->entities($_REQUEST['rcID'])?>" />
  11. <?php } ?>
  12.  
  13. <?php foreach($languageSections as $ml) { ?>
  14. <div class="ccm-multilingual-language-list-item">
  15.  
  16. <input type="radio" name="ccmMultilingualSiteDefaultLanguage" value="<?php echo $ml->getLocale()?>" <?php if ($defaultLanguage == $ml->getLocale()) { ?> checked="checked" <?php } ?> /><?php
  17. print $ih->getSectionFlagIcon($ml);
  18. print $ml->getLanguageText($ml->getLocale());
  19. print ' ' . (strlen($ml->msIcon)?'('.$ml->msIcon.')':'');
  20. ?></div>
  21.  
  22. <?php } ?>
  23.  
  24. <div class="ccm-multilingual-site-default-remember">
  25. <?php echo $form->checkbox('ccmMultilingualSiteRememberDefault', 1, 1)?> <?php echo $form->label('ccmMultilingualSiteRememberDefault', t('Remember my choice on this computer.'))?>
  26. </div>
  27.  
  28. <?php echo $form->submit('submit', t('Save'))?>
  29. </form>
  30.  
  31. </div>

tutaj dziwnie jest wpisane chyba totalnie w jezyku php tongue.gif No i nie mam kompletnie pojecia jak ugrysc tego submita zeby tak nie odstawał od reszty, wystarcza mi proste mozliwosci zminy jego wyglądu, bede wdzieczny jak ktos zainteresował by się tematem smile.gif
tzm
a masz to gdzieś na serwerze?
in5ane
Zamień to
  1. <?php echo $form->submit('submit', t('Save'))?>
na to
  1. <?php echo $form->submit('submit', t('Save'), array(), 'mojButton)?>
I teraz w css możesz się do tego odwołać poprzez
  1. .mojButton {}
marcinbul
O boże, geniusz smile.gif Bardzo dziekuje jeszcze nie testowalem ale wydaje mi sie ze będzie ok, taka mala rzecz a wiedzialem nad nią przez cala noc tongue.gif Bo cala stronie mam odwaloną w jenym stylu i te przyciski lekko mówiąc nie pasowały
.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.