Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][JQuery][...] Overflow: hidden + wystający element poza hidden
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
KotWButach
Witam mam do was ogromną prośbę o pomoc. Wiem że ostatnio dużo pytam na forum mało pomagam sad.gif ale taki czas trafiłem sad.gif.

Mój problem jest nastepujący mam

1. <div style="overflow: hidden">
  2. <ul class="menu"> // po kliknięciu wyświetlam się
  3. <li>Menu 1</li>
  4. ...
  5. ...
  6. ...
  7. ...
  8. ...
  9.  

Czy jest jakaś metoda by wyświetlić to menu po kliknięciu ale nie zmieniając overfolw hidden?
trueblue
A czemu masz overflow:hidden na divie? Są tam inne elementy oprócz ul?
KotWButach
To jest dokładnie tabela która posiada modyfikowalną szerokość kolumn. I overflow ukrywa treści gdy dana kolumna jest węższa niż tekst.
trueblue
Tu jest jakieś obejście, czy zadziała, nie wiem: http://stackoverflow.com/a/8727612
Innym rozwiązaniem byłoby wyprowadzić element poza diva i wypozycjonować go absolutnie, ale domyślam się, że u Ciebie może to być kłopotliwe.
KotWButach
Nie bardzo niestety. Może wychwycić położenie danej kolumny?
trueblue
Tak byś musiał robić i ewentualnie dodatkowo na resize okna.
KotWButach
ale co sie stanie jak np przesunę okno? sad.gif
fate
sprobuj dać overflow:auto; height:auto dla ul i zobacz czy o to chodzilo
KotWButach
dodaje sie scroll ale div jest dalej uwięziony wewnątrz. Jak zrobię fixed to mam względem okna głównego wiec ciężko wyliczyć pozycje dla tego menu sad.gif
fate
Czyli nie o to chodziło.
Ciekaw jestem więc PO CO więc ci overflow:hidden w parencie skoro de facto nie chcesz ucinać zawartości tylko pokazywac całość? daj auto dla diva albo moja rada zastanow się co chcesz osiagnac i logicznie to przebuduj od podstaw sekret.gif
KotWButach
Fade wczytywałeś się w temat? smile.gif
Problem rozwiązałem smile.gif

Problem polegał na tym że masz tabele o zmiennej szerokości a co za tym idzie jeżeli kolumna jest węższa niż tekst to tekst należy ukryć ale w nagłówku znajduje się menu z filtrami które trzeba pokazać i to był problem. smile.gif

Jak go rozwiązałem znalazłem położenie th oraz section. nastepnie th-section dla position absolut filtra który otwiera się nie kolumnie a w sekcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.