Witam,

do kopiowania pola z formularza używam jQuery relCopy i mam taki dorbny problem przy dodaniu linku podczas kopiowania.

1. <script type="text/javascript">
  2. $(function(){
  3. var selectFile = '<a style="float:left;" id="lightbox" class="fancybox fancybox.iframe remove" type="button"
  4. href="../filemanager/dialog.php?type=2&field_id='[b]+ 12 +[/b]'">Wybierz plik</a>
  5. <a style="margin-left:10px;" class="remove" href="#"
  6. onclick="$(this).parent().slideUp(function(){ $(this).remove() }); return false">usuń</a>';
  7. $('a.copy').relCopy({ append: selectFile});
  8.  
  9. });
  10. </script>

W pogrubionym miejscu w field_id potrzebuję podać ID pola. Poniżej podaje kod HTML.

1. <div style="">
  2. <p class="clone">
  3. <input name="pole[]" class="input" id="1" type="text" value="">
  4. </p>
  5. </div>
  6. <div style="">
  7. <a id="lightbox" class="fancybox fancybox.iframe" type="button" href="../filemanager/dialog.php?type=2&field_id=1">Wybierz plik</a>
  8. </div>
  9. <div">
  10. <p style="margin:0;padding:0;"><a href="#" class="copy" rel=".clone">dodaj kolejne</a></p>
  11. </div>

I teraz tak. Pierwszy link działa bez problemu ponieważ ID inputa = 1 i takie samo jest podane w linku. Po kliknęciu na dodaj kolejne w tym momencie tworzy mi się takie samo pole input z linkiem do filemanagera (wpisuje się ID 2) i do usunięcia tego pola.
Chciałbym to zrobić w taki sposób, że klikając w dodaj kolejne dodaje mi się nowe pole i ID podane w linku w field_id jest wstawiane z automatu na podstawie nowo wygenerowanego ID, moje pytanie jest następujące. Jak to zrobić ?

Z javascriptem nie mam wiele do czynienia i jest to dla mnie lekki problem. Próbowałem dodać zmienną var id=12; i na samym końcu wyżej podanego kodu w znacznikach <script></script> wpisałem id=id+1; jednak to nic nie zmieniło, ponieważ po kliknęciu id nie zmieniało swojej wartości.
  1. <script type="text/javascript">
  2. var id=12;
  3. $(function(){
  4. var selectFile = '<a style="float:left;" id="lightbox" class="fancybox fancybox.iframe remove" type="button" href="../filemanager/dialog.php?type=2&field_id='+ id +'">Wybierz plik</a><a style="margin-left:10px;" class="remove" href="#" onclick="$(this).parent().slideUp(function(){ $(this).remove() }); return false">usuń</a>';
  5. $('a.copy').relCopy({ append: selectFile});
  6. id=id+1;
  7. });
  8. </script>

Bardzo będę wdzięczny za pomoc. Jeżeli potrzebne są jeszcze jakieś informacje z mojej strony to postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.