Cytat(pedro84)
Ale dlaczego Ty sobie tego nie sprawdzisz po stronie backendu? To jest jakiś CMS czy coś własnego?
Będzie ale chce zredukować obciążenie servera jak tylko się da.
Czyli co sie da w JS reszta jak sie nieda lub niema ktos js to w <noscript>
Strona da się krótko opisać:
(60% strony... Według mnie) to bedzie strona główna zawierająca newsy z
gry dla której chce napisać stronę fanowską, reszta to będzie opis itemów, EQ i potworów i jakieś urozmaicenie typu shotbox. Bardzo bym chciał rankingi graczy ale chyba ciężko o API a jak ktoś taki jak ja ma konkurować z kilkoma stronami fanowskimi i to z różnych krajów to (...)
nic więcej mi się nie chce. Ani nie mam pomysłu, i nie wiem jak daleko podołam, to co wymieniłem dam radę.
Ps. Fajnie jakby ktoś miał pomysł do tej strony bazując na wymienionych informacjach czego być może brak

.
Ważne: strona będzie na darmowym serverze, nawet jakby było mnie stać (a mnie nie stać) to nie ma co chyba inwestować w projekty na których tylko się wypromuje a nic nie zarobie poza cennym doświadczeniem przy tworzeniu strony.
Cytat(trueblue)
Zalecane przez Google sposoby to: trzymanie podstron pod osobnymi domenami narodowymi, subdomeny językowe, albo trzymanie w ścieżce URL, np.: domena.pl/en/
No i rzecz ważna, meta language.
(...)
I tak gdzieś na stronie, jak domniemam, będzie przełącznik języków.
Strona będzie domyślnie odpalana w języku angielskim tak samo z meta-tagiem,
choć ja piszę w html 5 i robię poprostu '<html lang="en">' mam nadzieję że to znaczy to samo co tagi meta.
Na stronie będzie możliwość zmiany sposobem tym co pokazałem na samej górze, przez co otworzyłem ten temat.
Nie mam kompletnie "takiego większego" doswiadczenia w stronach internetowych więc nie wiem co zrobić ale to co opisałem chyba dobre będzie.
A folderów nie będzie raczej tak jak "google zaleca" będzie poprostu index.php i katalog /lang/ zawierający odpowiednie tłumaczenia do najczęściej używanych rzeczy typu "menu", "kontakt" itd większe teksty będą w bazie.
-----
Konutnuując pytanie, kod JS do zmiany języka z strony którą się inspiruje wygląda tak:
function ChangeLanguage()
{
var m_Lan = document.getElementById('Language').value;
var params = {};
try {
params = GetParameter();
}catch(Exception){
params = {};
}
var paramstring = "";
for(var key in params)
{
if(key != "section" && key != "lan" && key != "markup") paramstring += "&"+key+"="+params[key];
}
window.location = g_WebRoot + '?section=' + g_Section + '&lan=' + m_Lan + '&markup=' + g_Markup + paramstring;
}
I html
<select id="Language" onchange="ChangeLanguage();" > <option class="SelectItem" value="en" selected="selected" >English
</option>
Tylko jeszcze nie doszedlem w nauce do window.location ani petli z jakims "in" wiec pytam sie forum bo moze da sie jakos banalniej po stronie przegladarki.
Pomijam już te wyjątki try-catch, w tym kodzie wogole ich nie rozumiem ale to pewnie kwestia kilku rodzialow kursu do przodu.