Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hostign
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sajborg
Siemka pisze www odnosnie serwerków itd. Mam pytanie. Jak z poziomu php utworzyc konto na jakimś serwerku dlauzytkownika. Potrzebuje jakieś komendy questionmark.gif Czy jak to sie robi questionmark.gif

A druga sprawa jak zrobic płatności przez payU
dr_bonzo
Poszukaj jakimi komendami w shellu dodajesz usera (adduser/useradd, addgrup...), tworzysz mu katalogi domowe/na trone www, a potem uzyj tych komend w exec().
Kuziu
Może sie lepiej za takie coś nie bierz jak sie na tym nie znasz ... potem będą kłopoty mieli i użytkownicy i sam Ty
sajborg
Cytat(Kuziu @ 2004-12-02 23:24:43)
Może sie lepiej za takie coś nie bierz jak sie na tym nie znasz ... potem będą kłopoty mieli i użytkownicy i sam Ty

Nie potrzebuje takiej pomocy. Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.
sf
Jak dla mnie to administrator powinien napisać skrypt do automatycznego zakładania konta, a php tylko wywołuje ten skrypt przekazując dane.
sobstel
Cytat(paweb @ 2004-12-02 17:29:29)
A druga sprawa jak zrobic płatności przez payU

wszystko jest na stronie payu?

zakladasz kolejny super hosting? dry.gif
sajborg
Gadałem z adminem serwa powiedział ze musze napisac takie cos

Cytat
musiał byś taki skrypt napisac, który logował by się do panelu administracyjnego i uruchamiał linki tworzące konto oraz wypełniał niezbedne pola
akubiczek
No to masz do tego komendę.

socket_create()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
i pochodne

---
Nie dawaj tyle nie potrzebnych enterow
hwao
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.