Potrzebuje cos w rodzaju strony/usługodawcy ktory przekieruje mnie i lekko zmienia adres URL. dla zobrazowania podam przykład o co chodzi:
Wchodze na strone www.strona.pl/pewne_wyniki_wyszukiwania wyswietlaja mi sie pewne najswierzsze wyniki jakie mnie interesuja z ostatnich kilku minut. Gdy chce odswierzyc te same kryteria wyszukiwania klikajac np F5 to "serwer" juz pamieta ze ktos skorzystał z takich kryteriów wyszukiwania i nie zaktualizuje mi nowych wyników choc wiem ze pojawiaja sie one srednio co minute. i blokuje mnie na kolejne 20 minut - po takim czasie dopiero wyswietla sie nowe wyniki. Znalazłem sposób zeby to ominac. wystarczy ze do wczesniejszego linka dopisze na koncu "+" lub "=" lub "/ " lub inny podobny znak, a link wyglada np tak www.strona.pl/pewne_wyniki_wyszukiwania+ wtedy kryteria wyszukiwania pozostaja bez zmian a wyniki mam zawsze aktualne kiedy tylko chce.
Problem w tym ze okreslony link mam wpisany do programu który przeczesuje dana strone w poszukiwaniu nowych wyników co 2 minuty i nie moge mu podac zeby dopisywał te rzeczy na koncu linka wiec po jego uruchomieniu i pierwszyszm załadwowaniu wyników program jest blokowany na kolejne 20 minut.

Mysle zrobic to tak:
wchodze na link www.zmieniacz_linka.pl ktora mnie przekieruje na strone www.strona.pl/pewne_wyniki_wyszukiwania
gdy znow wejde na www.zmieniacz_linka.pl to przekieruje mnie na www.strona.pl/pewne_wyniki_wyszukiwania+
gdy znow wejde na www.zmieniacz_linka.pl to przekieruje mnie na www.strona.pl/pewne_wyniki_wyszukiwania=
gdy znow wejde na www.zmieniacz_linka.pl to przekieruje mnie na www.strona.pl/pewne_wyniki_wyszukiwania-
gdy znow wejde na www.zmieniacz_linka.pl to przekieruje mnie na www.strona.pl/pewne_wyniki_wyszukiwania/
itd.
jakies pomysły ? nie moge znalezc nic co spełniło by moje wymagania.
przepraszam za nie fachowy opis problemu ale nie znam sie na programowaniu i html.
pozdrawiam.