Posiadam taki o to darmowy, przykładowy szablon, który chce sobie pociać i zakodować w HTML 5 i CSS 3.0.
http://i62.tinypic.com/24oy8ph.jpg
1. Czy dobrze mi sie wydaje, czy CSS 3.0 pozwoli mi na zrobienie:
a) menu -> obramowanie gorne i dolne (te cienie, shadow)

c) Co z kuleczkami od tzw. slidera? na srodku? Czy mam je wycinac jako obrazek czy moze da sie jakos je uzyskac przez CSS?
d) tak samo jak wyzej, przyciski More ?
2. Jesli dobrze mysle (pytanie wyzej), to jedyne co potrzebuje wyciac z layout'u, jest logo, obrazek z telefonem i obrazek pod "Welcome to Dark Template" ?
3. Chyba najwazniejsze pytanie, nie wiem jak za bardzo zabrac się, za MENU, tzn. probilem sobie juz divy w html'u, mam glowny container itp., aczkolwiek jak widac na szablonie, pasek od MENU, ktory
jest rozciagniety po całej stronie (nie konczacy sie) z lewej strony i prawej zmienia swoje krycie.. Mam to jakos wyciac jako obrazki? Czy jakos daloby sie to zrobic w CSS? Strasznie na tym utkwiłem, cholernie nie wiem jak do tego podejść..
Pomoże ktoś

P.S. Wiem, jestem naabem, aczkolwiek wolę się dopytać kogoś kto ogarnia temat i mi wytłumaczy raz, a dobrze.. Żebym nie musiał zmieniać tego 5000 razy, bo źle zakoduje szkielet strony..