Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Nie działający upload plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mikele7
Witam. Mam bardzo wydawać by się mogło prosty problem, bo chcę zrobić upload zdjęć i udało mi się sklecić kodzik. Jednak jak się okazało coś nie działało, więc po woli zakomentowałem większość kodu(aż wreszcie to usunąłem) i wyszło, że problem jest przy if -ie, który sprawdza czy został wysłany formularz. Bez tego sprawdzenia działa jak ta lala. Jednak chyba nie oto chodzi, bo pasuje to sprawdzić. prawda?
Nie wiem co może być tu nie tak...
  1. <?php //Upload_zdjęcia
  2.  
  3.  
  4.  
  5. if(isset($_POST['submitted'])){
  6. if(isset($_POST['upload']))
  7. {
  8. move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'],"img_art/".$_FILES['upload']['name']);
  9. }
  10. }
  11.  
  12. /*move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'],"img_art/".$_FILES['upload']['name']); */
  13.  
  14. ?>
  15.  
  16. <form enctype="multipart/form-data" action="upload_zdjecia.php" method="POST">
  17. <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="524288">
  18. <fieldset><legend>Załaduj plik JPEG lub PNG o wielkości do 512kb</legend>
  19. <p><b>Plik:</b><input type="file" name="upload" /></p>
  20. </fieldset>
  21. <input type="hidden" name="submitted" value="TRUE"/>
  22. <div align="center"><input type="submit" name="submit" value="Załaduj" /></div>
  23.  
  24. </form>
nospor
if(isset($_POST['upload']))
pola plikow nie idą POSTem tylko w FILES
Mikele7
Tak czułem, że to jakiś głupi błąd. Dzięki za pomoc na przyszłość już będę wiedział wink.gif
nospor
I jesli na powaznie chcesz sprawdzac, czy wszystko jest ok, to masz sprawdzanie pole ERROR w FILES. Tam masz wszystko napisane czy ok a jesli nie ok, to co nie ok.

I na przyszlosc sprawdzaj co porownujesz. zrobienie
print_r($_POST);
naprawde nie boli.
Mikele7
Ok. Właśnie to montuję wink.gif Dzięki jeszcze raz!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.