Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Forumowicz poszukuje pomocy przy swoim portalu
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
arstherapia
Mam nadzieję, że dział dobry.

Z Waszą pomocą piszę sobie sklep :

http://abstynencja.net/index.php ,

na wszystko brakuje mi czasu,
staram się pochłaniać wiedzę i uczyć się na bieżąco od Was, np.

Temat: PHPSQLiteSqlite PDO a div y oszczedzcie nieprzespanej nocy

Temat: MySQLPHPNewbie z amibicjami

ale moce przerobowe mam ograniczone.

Chciałbym, mówiąc bardzo wprost, komuś z Was zapłacić za:

- niewdzięczną pracę uporządkowania kodu,
- dogranie mechanizmów sqlite,
- implementację koszyka , obecnie jest simple cart i jakoś działa, js.
- wyjaśnienie mi, gdzie zrobiłem największe błędy do tej pory.

Sam zająłbym się wprowadzaniem pozycji do bazy i pracami nad układem stron, etc.

Ps. Nie potrzebuję panelu admininstracyjnego dla tego sklepu.

Gdyby ktoś reflektował, to mój mail: rafalmietkiewicz@icloud.com

Ps.1. Nie piszcie mi proszę, żebym sobie wziął gotowca i skórkę z themeforest.

Nie potrzebuję kombajnów w stylu magento czy inne takie, właśnie z takiego uciekam teraz.

Pyton_000
Taki mały off... Wydaj mi sie że właśnie złożyłem Ci zamówienie na 6sz. za 6zł smile.gif
arstherapia
Cytat(Pyton_000 @ 5.12.2014, 18:48:00 ) *
Taki mały off... Wydaj mi sie że właśnie złożyłem Ci zamówienie na 6sz. za 6zł smile.gif

Wow, nie myślałem, że ktoś da radę się przedrzeć tak daleko przez rozgrzebany sklep, żeby dotrzeć do składania zamówieńsmile.gif

Czy czeka mnie strasznie dużo pracy?
aniolekx
albo pracy, albo $ wink.gif
arstherapia
Cytat(aniolekx @ 5.12.2014, 23:57:31 ) *
albo pracy, albo $ wink.gif

A może jakiś konkret ? smile.gif

Normalne las rąk:) Czy ten kod jest aż taki brzydki, że nikt go nie chce ruszać?
Turson
Nie wszystkim chce się rzeźbić w g****e
memory
Nikt ci sklepu za 50 zł nie napisze
arstherapia
Cytat(Turson @ 6.12.2014, 12:40:14 ) *
Nie wszystkim chce się rzeźbić w g****e

To Pan błysnął, Panie Turson.

Cytat(memory @ 6.12.2014, 19:52:17 ) *
Nikt ci sklepu za 50 zł nie napisze

Kurcze, zaczyna się. Nie prosiłem o rady sfrustowanych kolesi, co mają ego wielkości pałacu kultury.

Primo: Nie proszę o napisanie sklepu, tylko praktyczne korepetycje.
Drugie primo: Nigdzie nie napisałem 50 zł.
Trzecie primo: Brain. Use it.

memory
Ja ego mam większe.

Primo: korepetycje szkoda że nigdzie tego słowa nie użyto
Drugie primo: 50zł to taka metafora
Trzecie primo:

Cytat
Chciałbym, mówiąc bardzo wprost, komuś z Was zapłacić za:

- niewdzięczną pracę uporządkowania kodu,
- dogranie mechanizmów sqlite,
- implementację koszyka , obecnie jest simple cart i jakoś działa, js.
- wyjaśnienie mi, gdzie zrobiłem największe błędy do tej pory.

Dla mnie to wygląda jak oferta pracy nie korepetycji jak jest inaczej to ok.

Lekcja korepetycji
Dla twoich potrzeb najrozsądniejszym wyborem będzie Quick.Cart, posiada polskie darmowe wsparcie, masa wtyczek, proste w obsłudze.
Warto może poznać jakiś system i wtedy na jego podstawie coś spróbować napisać ?

arstherapia
Cytat(memory @ 6.12.2014, 20:47:20 ) *
Dla mnie to wygląda jak oferta pracy nie korepetycji jak jest inaczej to ok.

Lekcja korepetycji
Dla twoich potrzeb najrozsądniejszym wyborem będzie Quick.Cart, posiada polskie darmowe wsparcie, masa wtyczek, proste w obsłudze.
Warto może poznać jakiś system i wtedy na jego podstawie coś spróbować napisać ?

Przeglądałem Quick.cart, open cart, zencart, magento, używałem wellcommerce, geko, autorski system, próbowałem systemów z home i nazwy.

Wszystko kobyły. A ja potrzebuję niewielki, mały sklepik z dowolną możliwością konfiguracji... uparty jestem i tyle.

Otrzymałem wiele pomocy od Was i ciągle się uczę. Nie chcę, aby ktoś wykonał czarną robotę za mnie, ale żeby w najtrudniejszych fragmentach
podrzucił mi kawałek kodu wyjaśniając, co i jak, lub też przeczytał kod i powiedział - to nie ma sensu, ja zrobię to za tyle $, a ty zrób to i tamto.

Jeśli piszę coś niejasno, przepraszam.
mrc
@memory
@Turson

Dajcie spokój. Ja uczyłem się wielokrotnie od lepszych, w różny sposób. Czasami trułem dupę, czasami podglądałem, czasami wystarczyła prosta rozmowa. Skoro chłopak chce zdobyć wiedzę od bardziej doświadczonych, to jest to plus. Nie chcecie mu pomóc - to nie szerzcie hejtu. Do dupy z takimi ludźmi, co zamiast pomóc tylko hejtują.
arstherapia
Cytat(mrc @ 6.12.2014, 20:55:48 ) *
@memory
@Turson

Dajcie spokój. Ja uczyłem się wielokrotnie od lepszych, w różny sposób. Czasami trułem dupę, czasami podglądałem, czasami wystarczyła prosta rozmowa. Skoro chłopak chce zdobyć wiedzę od bardziej doświadczonych, to jest to plus. Nie chcecie mu pomóc - to nie szerzcie hejtu. Do dupy z takimi ludźmi, co zamiast pomóc tylko hejtują.

Dziękujęsmile.gif
Turson
Szczerze mówiąc lepiej wyjdzie dopytywać się na forum. Raz, że to nic nie kosztuje, a dwa że pomoże też innym
mrc
Cytat
Raz, że to nic nie kosztuje, a dwa że pomoże też innym

To, że zapłaci, to jego wola. Najwidoczniej ma na to przeznaczone pieniądze.

Zawsze możecie się umówić, że założycie temat w którym będziesz mu pomagał, aby inni mogli to obserwować. Pozostałe dyskusje niewiele wnoszą, tylko zniechęcacie pozostałych.
arstherapia
Dziękuję bardzo wszystkim - znalazłem przyjazną osobę, która za X z mojej strony pomoże mi to przepisać ( dobra, zrobi większość pracy ) sklep do Symfony2 i poduczy mnie obiektówki, MVC i tym podobnych, żebym mógł dalej sam rozumieć i rozwijać projekt smile.gif

Ps. Znalazłem oczywiście na tym forum:)
Forti
Cytat
Wszystko kobyły. A ja potrzebuję niewielki, mały sklepik z dowolną możliwością konfiguracji... uparty jestem i tyle.

Sam sobie przeczysz, wiesz o tym prawda?
arstherapia
Cytat(Forti @ 7.12.2014, 00:35:30 ) *
Sam sobie przeczysz, wiesz o tym prawda?

Im mniej skomplikowany, tym bardziej skomplikowana być może.

Jedi Wisdom
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.