Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP]Reakcja na przyciśnięcie przycisku załadowanie odpowiednich danych do tablicy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
KrakersK
Witam wszystkich,

Mam taki oto problem, chciałabym aby wielowymiarowa tablica w PHP była wypełniana wartościami z bazy MySQL, ale tylko dotyczącymi "kategorii" w którą kliknął użytkownik.

Przycisk:
  1. <p>
  2. <center><span class="button__przyroda" id="przyroda" onclick="przyroda()">Przyroda</span></center>
  3. </p>

Obsługiwany poprzez odpowiednią funkcję przyroda() w JS.

Zatem moje pytanie w jaki sposób mogę przekazać do kodu php że użytkownik kliknął właśnie w "Przyrodę" a nie np w "Sport" ?
Oraz w jaki sposób mogę utworzoną tablicę przesłać do JS?
Pyton_000
jQuery -> Ajax -> $.post -> php -> mysql -> echo json
KrakersK
Tyle że mi nic to nie mówi... sad.gif
Pyton_000
A Google Ci coś mówi?
Dostałeś hasła, teraz Twoja kolej na wykazanie chęci nauki.

No chyba że chcesz gotowca to trzeba było tak od razu napisać...
KrakersK
Na forum szukałam rzetelnej odpowiedzi a nie śmiesznego odsyłania do Google...
Pyton_000
Dlaczego społeczeństwo idzie w stronę lenistwa? Skoro nie chcesz się niczego nauczyć to zakładaj tematy w dziale giełda, zapłać komuś i nie będziesz musiał marnować czasu na głupie szukanie odpowiedzi. Bo i po co marnować czas skoro można go wykorzystać na piwo albo seks? To ostatnie to akurat najprzyjemniejsza forma rozrywki a nie uczenie się jakiegoś głupiego programowania.
trueblue
Jeśli szukałeś rzetelnej odpowiedzi na forum, to powinieneś ją znaleźć.
Jeśli nie szukałeś, a po prostu bez kiwnięcia palcem szukasz, to Pyton_000 dał Ci odpowiedź i wcale nie śmieszną. Dał Ci kompletne, ale nie gotowe rozwiązanie. A dalej powinieneś poszukać w Google lub na forum.
Jeśli pomimo powyższych nadal nie wiesz za co się zabrać, to powinieneś zlecić to komuś.

Pyton_000,
tu nawet nie chodzi o lenistwo, ale o arogancję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.