Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mediaelement - problem z popup
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Pyton_000
Używam czegoś takiego http://mediaelementjs.com/ do generowania kodu wyświetlania filmów na stronie. Dlaczego to a nie coś innego? Kwestie kompatybilności itp ale to nie o tym.

Ok. Mam film. Teraz podpinam się pod event.currentTime dla filmu i w określonych momentach chcę pokazać PopUp (powiedzmy z reklamą wink.gif )
Ten popUp to zwykły DIV z contentem

Wszystko działa ale... nie w fullscreen.

Zmodyfikowałem kod pluginu aby wmode="opaque" i nic. Na window i transparent też nic.

Ktoś jakieś pomysły? Bo podobno nie ma z tym problemu a tutaj jednak :/
trueblue
Czyli film to flash w fullscreen?
Pyton_000
Różne, może to być film z YT, plik mp4

Ale powiedzmy że mp4.
Forti
Ostatnio goście na tech.3camp w gdańsku bardzo ciekawie opowiadali o mediach (video) flash vs. html5. Z goldenline. Na stronie 3camp jest chyba całość nagrana.

Nie warto robić we flashu - takie jest podsumowanie. Jaka znowu kompatybilność - żadne urządzenie mobilne już tego nie odtworzy.

ps.
sugeruje się wypowiedzią kolega nade mną, biblioteki o której wspominasz nie znam wink.gif
trueblue
Cytat(Pyton_000 @ 21.01.2015, 15:51:44 ) *
Różne, może to być film z YT, plik mp4

Ale powiedzmy że mp4.

Ale fullscreen jest wywoływany z flasha czy z HTML5 Fullscreen API?
Jeśli z flasha, to na pewno nie zadziała.
Pyton_000
znacznik <video> konwertowany jest na:
Kod
<embed id="me_flash_0" name="me_flash_0" play="true" loop="false" quality="high" bgcolor="#000000" wmode="opaque" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="//www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="/public_html/mediaelement/build/flashmediaelement.swf" flashvars="id=me_flash_0&amp;jsinitfunction=mejs.MediaPluginBridge.initPlugin&amp;jscallbackfunction=mejs.MediaPluginBridge.fireEvent&amp;isvideo=true&amp;autoplay=false&amp;preload=none&amp;width=1000&amp;startvolume=0.8&amp;timerrate=250&amp;flashstreamer=&amp;height=450&amp;pseudostreamstart=start&amp;file=universal.mp4" width="1000" height="450" scale="default" class="mejs-shim">

Czyli flash :/ No to chyba muszę przestawić na HTML5 ale problem będzie w starszych browserach :/
trueblue
Wcale nie takich starszych, bo IE10 też nie potrafi obsługiwać fullscreen.
W takich przypadkach możesz symulować fullscreen wrzucając embed na 100% szerokości i wysokości z position:fixed, paski zostaną, ale zawsze to jakaś namiastka.
Pyton_000
Niestety jak przestawiłem mode = 'native' co teoretycznie powinno odpowiadać HTML5 to wcale się nie odpala player tylko wstawia link do downloadu.
Plik który próbuję odpalić to .mp4
trueblue
Pyton_000,
ja tam nie widzę opcji mode.
Patrzyłeś jak to się ma do sekcji Browser and Device support?
Piszą tam: Google has pledged to remove h.264 support from Chrome so someday Chrome made need Flash to play h.264.
Pyton_000
Ta ich dokumentacja jest dość biedna. W pliku .js znalazłem opcje.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.