Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Plugin roll_mini_v1.2
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
angro51
Witam.
Zainstalowałem na stronie plugin o nazwie roll_mini_v1.2. Jest to rodzaj katalogu terminów- biblioteka. Ma możliwość sortowania alfabetycznego wpisanych terminów.
Ten plugin ja wykorzystuję do tematu jaki sobie stworzyłem a mianowicie "Adresy Dawnej Łodzi". I tu właśnie zaczyna się kłopot bo jak wiadomo każda ulica oprócz nazwy ma również numer posesji. Sortowanie jest niepełne i wygląda np. Piotrkowska 1, Piotrkowska 11, Piotrkowska 2, itp. zamiast kolejno. Jak myślę w skrypcie brakuje dodatkowej tabeli z numerami, która sortowana by była w następnej kolejności. Moje wiadomości i umiejętności w tym zakresie są mocno ograniczone i dlatego zwracam się z prośbą - czy jest możliwość w przystępny sposób dokonać przeróbki skryptu aby prawidłowo sortował.
Moja strona, gdzie zainstalowałem ten plugin to http://angro51.cba.pl/e107_plugins/roll_mini/roll.php?cat=5
Pozdrawiam Andrzej
nospor
Nie bardzo rozumiem po co ci tutaj jakis plugin. Przeciez to co tu masz to zwykle wyswietlenie danych z bazy, bez zadnych bajerow. No ale to Twoja strona wink.gif

Co do problemu: no niestety tak to jest, jak sie sortuje po tekscie a nie po liczbach. Jesli w bazie masz w jednej kolumnie Nazwe ulicy i nr, no to masz kłopot.
Jesli zas w bazie masz nazwe ulicy w jednej kolumnie, a nr w drugiej, to sprawa jest banalna:
order by nazwa asc, nr asc
i po sprawie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.