Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Firma - Wynosimy się z kraju
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Pyton_000
Siemacie.

Czy ktoś rozważa wyniesienie się z naszego pięknego kraju z własną firmą?
Ja się ostro zastanawiam, żeby się gdzieś wynieść, tym bardziej że firmy programistyczne mają "łatwiej" bo pracujesz gdzie chcesz.

No właśnie. Ktoś ma jakieś dobre informacje co i jak się opłaca? Pytam pod kątem Jednoosobowej DG.
Jak tu zrobić żeby było dobrze smile.gif
memory
Dlaczego się wyprowadzasz z jednoosobową działalnością ?
Damonsson
Że tak zapytam, a po co?

Egzotyka kusi?
tzm
Anglia się opłaca pod tym kątem.. podatków masz tyle co kot napłakał z tego co się skromnie orientuje.
sazian
a w Czechach możesz ferrari jako auto służbowe zarejestrować i normalnie paliwo od podatku odliczać, nikt ci w skarbówce nie powie że "to nie ciężarówka"
Pyton_000
Szukam alternatywy, gdzie jednak jest trochę lepiej pod względem podatkowym jak i ZUS. Anglia właśnie jak @tzm napisał ma dość dobre warunki podatkowe ale z tego co wiem to dla spółek LTD, a nie wiem jak pozostałe się plasują.
szczemp
Cytat(memory @ 4.02.2015, 20:41:06 ) *
Dlaczego się wyprowadzasz z jednoosobową działalnością ?

Cytat(Damonsson @ 4.02.2015, 20:41:15 ) *
Że tak zapytam, a po co?

Egzotyka kusi?

Jak mnie denerwują takie posty.
Gość pyta o konkretne informacje co i jak zrobić, a Wy wyskakujecie z pytaniem 'po co', jego sprawa 'po co'. Skoro zastanawia się 'jak to zrobić, żeby było dobrze', to już dawno rozważył 'po co'.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.