Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: home.pl vs nazwa.pl vs other
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Enikc
Czesc, mam obecnie sklep na home.pl mysle nd migracja do nazwy co myslicie o tych hostingach? Jakich uzywacie? No i ... ktory lepszy? smile.gif
Pyton_000
Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Jakieś dane? Ruch, obciążenie, ilość danych? Z tego co napisałeś to ja Ci mogę z fusów od herbaty powróżyć. Chcesz? Ostatnio pałam się do dobrej herbaty to i może dobra wróżba wyjdzie haha.gif
Posio
Zależy pod jakie obciążenie to potrzebujesz, ale tak czy inaczej ja polecam Azure / DigitalOcean
!*!
Cytat(Pyton_000 @ 5.02.2015, 12:38:41 ) *
Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

To dobrze podsumowuje te "firmy".

@Enikc - zauważ, że nikt nie poleca wyżej wspomnianych firm, chyba że ma w tym interes np. program partnerski. Tematów o domenach i hostingach trochę było, nie ma sensu tworzyć kolejnego.
by_ikar
Zarówno home i nazwa celują w strony wizytówki, gdzie najlepiej cały kontent jest statyczny, a to wszystko w promocyjnej cenie średniego VPS'a gdzie takich głupich limitów nie masz.

Jest kilka powodów dlaczego ktoś wybiera któryś z wymienionych hostingów:
- nie ma doświadczenia z tą firmą i nie potrafi poszukać opinii w internecie;
- ma za dużo hajsu na serwowanie statycznej wizytówki;
- lubi płacić za usługi poniżej krytyki a potem pytać się na forum jak rozdzielić bazy danych, lub zoptymalizować skrypt;

Klienci nazwy/home dzielą się na dwa rodzaje:
- tych którzy byli klientami;
- tych którzy szukają innego hostingu;

Można by tak długo wypisywać cięte żarty o tych firmach, szkoda że większość (jak nie wszystkie) są prawdziwe..
nospor
Nie mniej z dwojga złego ja bym wybrał nazwa. Z home miałem takie przeboje że nigdy wiecej. A ich administratorzy nie rozumieją prostych rzeczy, które nawet zrozumieli by nasi userzy w przedszkolu...
Pyton_000
Pomyśl sobie że jedna firma z którą współpracuję widzi w oczach tylko home.pl i nic więcej wink.gif Jak mantra
Forti
Dużo jest takich ludzi. Home i nazwa to przecież super sprawa, tak jak wordpress smile.gif nie przegadasz.

z drugiej strony z ovh ostatnio też o problemach słyszałem ostatnio. Ja mam na hekko i na razie problemów brak. Dział techniczny odpisuje konkretnie i rzetelnie nawet po 5-10 minutach na proste sprawy.
tzm
Cytat(Forti @ 5.02.2015, 15:52:30 ) *
Dużo jest takich ludzi. Home i nazwa to przecież super sprawa, tak jak wordpress smile.gif nie przegadasz.

z drugiej strony z ovh ostatnio też o problemach słyszałem ostatnio. Ja mam na hekko i na razie problemów brak. Dział techniczny odpisuje konkretnie i rzetelnie nawet po 5-10 minutach na proste sprawy.

co masz do wordpressa?

https://zenbox.pl/ ma fajne vpsy skalowalne w niskiej cenie
memory
Jest coś lepszego za 24 zł na rok niż nazwa.pl ?
Forti
Cytat(tzm @ 5.02.2015, 16:03:20 ) *
co masz do wordpressa?

https://zenbox.pl/ ma fajne vpsy skalowalne w niskiej cenie

Wolność słowa wink.gif wirdpress moim zdaniem (zaznacze, moim, bi zaraz hejt sie zrobi) jest tak brzydki i odstraszający.. Bronie sie rękoma i nogami by nawet nie zaglądać w kod... Zreszta php 5.2 i strukturalny kod mówią same za siebie.
Pyton_000
Też nie lubię WP, ale kod strukturalny jest tutaj "zamierzony" albo nie chce im się przepisywać na Obiektówkę wink.gif
Ale są gusta i guściki, dlatego sam powoli siadam do pisania czegoś swojego uszytego na miarę wink.gif
Forti
W pracy mamy swój cms generowany z konsoli na symfony. Jedynie front dorabiasz. Ja mam swój cms dla strony one page, proestych wizytówkach również symfony. Wiec jak cos to latwy do modyfikacji.

Wordpressa mi sie nie chce przepisywać wink.gif za dużo pracy. Zreszta inne cms nic lepsze nie są. Te open source.
sazian
już wolę wordpressa niż joomle wink.gif

Cytat(memory @ 5.02.2015, 16:37:09 ) *
Jest coś lepszego za 24 zł na rok niż nazwa.pl ?

lepszego czy tańszego ? lepszego to pewnie wszystko...

ostatnio bardzo dobrze współpracuje mi się z lh.pl,
w porównaniu z home/nazwa to niebo a ziemia
trueblue
Cytat(nospor @ 5.02.2015, 15:21:07 ) *
Z home miałem takie przeboje że nigdy wiecej. A ich administratorzy nie rozumieją prostych rzeczy, które nawet zrozumieli by nasi userzy w przedszkolu...

Masz na myśli helpdesk, czy też udało Ci się bezpośrednio skontaktować z administratorami? Już po pierwszym mailu można odnieść, że po tamtej stronie siedzą ludzie, którzy najzwyczajniej mają wyuczone regułki prowadzenie korespondencji. Mi po dwóch miesiącach wymiany maili przyznali rację, że problem, z którym się spotkałem wynika z błędu po ich stronie, wcześniej standardowe procedury, włącznie z odsyłaniem do manuala php.
by_ikar
Joomla, wordpress, magento, one wszystkie są siebie warte. Jakiś czas temu potrzebował znajomy popełnić plugin do wordpressa, znalazł jakiś "tutorial" w którym gość napisał że lubi wordpressa, bo programowanie obiektowe jest głupie i nikomu niepotrzebne, o czym świadczy chociażby wordpress.

Również się bronie przed tworzeniem czego kolwiek pod te gliniane kolosy. Najbardziej mnie irytuje to kiedy ludzie stawiają front na wordpressie. Bo inni tak robią, a później weź nad tym dziadostwem zapanuj. Szlak człowieka trafia.
Pyton_000
Zwłaszcza że jak widzę projekty które musze wycenić na wdrożenie prostej strony to zaznaczone jest że System ma byc OpenSource (z naciskiem na WP). I weź tu człowieku pracuj. Zwyczjnie mówię - Do widzenia. WP nie dotykam smile.gif Trudno kasa przelatuje ale swoją godność mam wink.gif (PS. Nie czepiać się że mam bloga na WP bo to się zmieni wink.gif )
universalStudio
Cytat(by_ikar @ 5.02.2015, 19:12:09 ) *
Najbardziej mnie irytuje to kiedy ludzie stawiają front na wordpressie. Bo inni tak robią, a później weź nad tym dziadostwem zapanuj. Szlak człowieka trafia.
hmm skoro wp jest taki straszny to czemu wiekszosc web-developerow o ile prowadzi bloga to opiera go właśnie o WP? Poza tym jeśli nie WP to co?
Ja bym sie czepił bardziej wtyczek niżeli samego WP, bo to one zarowna daja potencjał jak i niszcza ten CMS.

A co do domeny to na małe obciazenia polecam linuxpl.com, jakość/cena super a wsparcie wzorowe.
Z home.pl znam jedna osobe co tam pare lat temu pracowała jako support telefoniczny, tylko zayctuje: "pracując w home.pl nauczyłam się programować w html"... (i nie chodziło tu o HTML5/js;)
!*!
Cytat(universalStudio @ 5.02.2015, 19:32:39 ) *
hmm skoro wp jest taki straszny to czemu wiekszosc web-developerow o ile prowadzi bloga to opiera go właśnie o WP? Poza tym jeśli nie WP to co?
Ja bym sie czepił bardziej wtyczek niżeli samego WP, bo to one zarowna daja potencjał jak i niszcza ten CMS.

Nikt nie używa WP prócz agencji kreatywnych ;) Jeśli nie WP to coś własnego, a jak nie coś własnego to... hmm poprę konkurencję, w końcu rodzimy rynek http://www.windu.org/
by_ikar
Cytat(universalStudio @ 5.02.2015, 19:32:39 ) *

Bo jest to właśnie błędne koło. Używajmy bo inni używają. "jedzmy gówno, przecież miliard much nie może się mylić".

Wordpress jest dziurawy jak ser szwajcarski. IMO wolałbym w tydzień napisać coś swojego niż później to łatać i się martwić czy ktoś mi nie zrobi defaca. Przy takim małym blogu to nie ma IMO wielkiej filozofii aby napisać coś swojego.
universalStudio
Cytat
Wordpress jest dziurawy jak ser szwajcarski. IMO wolałbym w tydzień napisać coś swojego niż później to łatać i się martwić czy ktoś mi nie zrobi defaca. Przy takim małym blogu to nie ma IMO wielkiej filozofii aby napisać coś swojego.

No ale cały potencjał wp/joomli itp. polega na tym, ze ta sa CMS znane i wielu zlecenidawców wręcz nie życzy sobie dedykowanych, niekomercyjnych CMSów, które po pierwsze kosztuja majątek, lub zwyczajnie więcej niż WP, a po drugie bywają bardziej dziurawe niż ser szwajcarski, bo małych firm/freelancerów tworzących własne CMSy nie stać na fachowy support i updaty, co akurat WP posiada - właśnie przez to że jest tak popularne - wp tworzą setki, a nawet tysiące osób przez co dziury są na bieżąco łatane, a WP nabieżąco aktualizowany. Jedynie co to trzeba uważac na wtyczki, bo to one najczęściej bywją furtką dla włamów. Fakt że część przeznaczona dla usera jest dość strukturalna, jest tu akurat plusem, bo nie trzeba posiadać wiedzy na temat frameworków, wystrczy umiejętność używania funkcji WP. Poza tym WP jest dedykowany ciagle niszowym stroną. DO tego do edycji WP znelść osobę na zastępstwo nie jest problemem, co zachęca zleceniodawców do włśnie tego CMSa.

Ps. tak zgadzam się że WP tworzy pseudo programistów php, tak jak jQuery tworzy psedo progamistów js - ale taka jest natura postępu. Jak ktoś jest ambitny i ma czas może tworzyć swoje lepsze rozwiązania i je promować. Jak będą za darmo jak WP, napewno znajdą się osoby do testowania - ale do tej pory wszystko (większość?) kosztuje, więc się nie dziwcie, że WP rozwala na łopatki konkurencję.
Damonsson
Cytat(universalStudio @ 7.02.2015, 10:07:21 ) *
tak jak jQuery tworzy psedo progamistów js - ale taka jest natura postępu.

A Symfony tworzy pseudo programistów php, a doctrine tworzy pseudo programistów SQL?
universalStudio
Jeśli framework na to pozwala to może takowych tworzyć. jQuery jest chyba jednym z bardziej niezależnych frameworkow gdzie nawet klasycznych pętli nie trzeba znać aby je tworzyć. Natomiast w WP w podstawowej postaci opiera sie glownie na gotowych funkcjach, znam osoby które najpierw uczyły się edycji wordpressa za nim poznały dokładniej PHP. I właśnie chyba to najbardziej boli niektórych wyjadaczy, programistów PHP, że taka niedouczona osoba może stać się niemałą konkurencją.
pyro
Cytat(universalStudio @ 7.02.2015, 12:11:42 ) *
Jeśli framework na to pozwala to może takowych tworzyć. jQuery jest chyba jednym z bardziej niezależnych frameworkow gdzie nawet klasycznych pętli nie trzeba znać aby je tworzyć. Natomiast w WP w podstawowej postaci opiera sie glownie na gotowych funkcjach, znam osoby które najpierw uczyły się edycji wordpressa za nim poznały dokładniej PHP. I właśnie chyba to najbardziej boli niektórych wyjadaczy, programistów PHP, że taka niedouczona osoba może stać się niemałą konkurencją.

"Wyjadacze" Wordpressem się raczej nie zajmują, więc ciężko tu mówić o konkurowaniu wink.gif
!*!
Cytat(Damonsson @ 7.02.2015, 11:43:34 ) *
A Symfony tworzy pseudo programistów php, a doctrine tworzy pseudo programistów SQL?

Lepiej nie mogłeś tego ująć. Jeśli trzymają się tylko pomysłów czerpiących z danych fw, to tak. A takich ludzi jest bardzo dużo, coś się rozleci i trzeba naprawić coś z poza zakresu fw, to już nie wiedzą jak.
O$iek
Wiele firm potrzebuje klepaczy, a nie programistów, co to stworzą kolejny system operacyjny czy cholera wie co. Jest zapotrzebowanie na osoby znające np. Symfony, to ludzie uczą się obsługiwać Symfony i mają pracę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.