Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na projekt w PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
qjam
Witam serdecznie.
Miałem długi przestój jeśli chodzi o samo PHP. Zatrzymałem się na strukturalnym, a teraz wracam i biorę się za obiektówkę. Co polecacie pisać na start? Dodam, że byłoby fajnie gdyby ten projekt można było wykorzystać praktycznie. Nie chcę pisać kolejny raz bloga, todo itp. Coś ciekawszego? wink.gif Macie jakieś pomysły na prosty projekt idealny na start w nauce obiektówki?
adrianpl20
Może serwis typu demoty? Jeśli wymyślisz fajny temat strony (nie tylko zwykle obrazki można, ale też gify) to możesz spróbować uruchomić w necie
Pyton_000
Człowiecze, mało tego typu stron już jest?

Napisz może sobie forum jakieś proste, system zleceń z modułem klientów zmianą statusu itp.
vokiel
- obsługa serwisu: RMA, panel klienta, statusy itd.
- obsługa sekretariatu: wizyty gości, spotkania, poczta (taka tradycyjna - listy), przekazywanie spraw
- wydatki domowe
- czytnik RSS
- system rezerwacji (stoliki w restauracji, pokoje gościnne)
qjam
Cytat(vokiel @ 10.02.2015, 20:53:32 ) *
- obsługa serwisu: RMA, panel klienta, statusy itd.
- obsługa sekretariatu: wizyty gości, spotkania, poczta (taka tradycyjna - listy), przekazywanie spraw
- wydatki domowe
- czytnik RSS
- system rezerwacji (stoliki w restauracji, pokoje gościnne)

Mógłbyś rozpisać jakoś bardziej szczegółowo te wymienione pomysły? Interesuje mnie "obsługa serwisu" ale nie bardzo wiem co masz na myśli. Jaki, czego serwis?
Czytnik RSS - zbiera nowe tematy po stronach i zapisuje je lokalnie w bazie czy tylko ma za zadanie zczytać i wyświetlić?
Pyton_000
To już Twoja inwencja się kłania. Rób co uważasz za dobre i przydatne.

Serwis czyli zbieranie zgłoszeń serwisowych, baza klientów, statusy, dokumenty, pracownicy itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.