Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FB i pisanie na timeline
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Pyton_000
Siema, czas by się ogarnąć z FB i kodzeniem pod to dziadostwo wink.gif

Czy ktoś się orientuje w obecnych zasadach FB i opcjach developera?

Konkretnie mam plan. Chcę odpalić stronę FB (Page) powiedzmy dla mojego bloga jako miejsce w serwisie FB.
Potem chciałbym to zintegrować z blogiem. Efekt to publikowanie treści na timeline tej strony.

Stety albo niestety nie wiem jak to ugryźć wink.gif Może jest ktoś kto się obraca w tematach FB?
A może jakieś ciekawe i aktualne strony które wyjaśniają właśnie takie zagadnienia typu zakładanie aplikacji, stron, integrowanie tego ze stronami itp.?
mrc
Przede wszystkim musisz uruchomić funkcję FB.login() pod JS i tam podać uprawnienia, które Ci będą potrzebne w aplikacji. Do postowania na fanpage będą potrzebne Ci rozszerzone uprawnienia: publish_actions i manage_pages, które dostępne są dopiero wtedy, jak przejdziesz pozytywnie przez proces Review. W tym procesie musisz mieć gotowy prototyp aplikacji oraz jej rozszerzony opis wg wymagań FB.

Samo postowanie to wysyłanie post do odpowiedniego miejsca w api facebooka.

Robiłem ostatnio właśnie aplikację postującą na fanpage, starania o te dwa uprawnienia trwały 2 miesiące, ale w końcu mi się udało smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.