Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aplikacja oparta w pełni o WebSocket
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Monter08
Witam,
zabieram się do odświeżenia/przepisania CRMa, którego napisałem ok. rok temu dla pewnego salonu kosmetycznego i wpadł mi do głowy pewien pomysł, chciałbym aby nowa aplikacja działa na zasadzie real-time (od prostych rzeczy jak wiadomości, powiadomienia do automatycznego odświeżania danych po ich aktualizacji w innym kliencie) napisałem więc prostą aplikacje serwerową która zajmuję się tym i komunikuje się z klientem poprzez websocket, prosta piłka jednak zacząłem się zastanawiać nad innym wykorzystaniem takiej aplikacji, co gdybym przeniósł całą warstwę obliczeniowa i operującą którym teraz zajmuje się teraz PHP do właśnie tej aplikacji? Myślicie, że jest to trochę porywanie się z motyką na księżyc i dodanie sobie tylko multum pracy? Dużym plusem takiego rozwiązania byłoby w przyszłości bezproblemowe stworzenie aplikacji mobilnej. Dane byłby przesłane po prostu jsonem a JS musiałby to ubierać i wyświetlać, można by było stworzyć jakiś system szablonów żeby to ładnie pracowało, Ajaxem pobiera szablon, socket dorzuca dane i wyświetla.

Co o tym myślicie? Jeżeli coś niezrozumiale przedstawiłem proszę pytać.
Quantum
Do tego możesz śmiało wykorzystać https://angularjs.org/
com
albo napisać całe w metorJS biggrin.gif
by_ikar
Porywanie się z motyką na słońce? Jest masa stron/aplikacji które działają na websoketach od dawna i mają się dobrze.
Monter08
Dzięki wielkie za naprowadzenie, meteorJS wydaję się ciekawą opcją, chwile się nim pobawiłem i jak na razie jestem pod wrażeniem smile.gif Co o nim myślicie? Ktoś dłużej z nim pracował? Na co powinienem uważać, jak dobrze to ugryźć na początek?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.