Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Ustawienie divów względem siebie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
troian
Witam, mam drobny problem z ustawieniem 2 divów Jeden z nich jest nawigacją [Z lewej strony] Zaś drugi jest wyświetleniem się strony. Jednak jest z tym problem gdyż nawigacja jest rozsuwana i w czasie kiedy się rozsunie wchodzi ona pod prawiego diva:

Chciałem zamienić miejscami divy tak aby nawigacja była nad prawą stroną w tym celu ustawiłem nawigację po prawej stronie i przesunąłem ją do lewej krawędzi jednak effekt jest taki:

Próbowałem się już bawić z różnymi effektami position itp jednak nic to nie dało albo strona się rozpadała całkowicie albo wyglądała Ok ale menu wchodziło pod prawą stronę, albo cała lewa strona jechała sobie w dół.
Kod
/* POLE STRONY */
div.global_strona_dol{float:left;width:100%;}
/* LEWA STRONA */
div.global_lewa_strona{margin-top:-77px;height:100vh;width:274px;background-color:#171717;float:left;text-align:center;position:absolute;}
/* PRAWA STRONA */
div.global_prawa_strona{margin-left:274px;margin-top:0px;padding: 25px 20px 0 20px;overflow-x:hidden;}

Ma ktoś może pomysł na ustawienie tego?
shpaque
z-index...
PrinceOfPersia
daj linka do strony, to bedzie można zajrzeć do narzędzi developerskich.
troian
Cytat(shpaque @ 15.02.2015, 16:56:34 ) *
z-index...

No dobra ale jak go wstawić?

Cytat(PrinceOfPersia @ 15.02.2015, 17:08:49 ) *
daj linka do strony, to bedzie można zajrzeć do narzędzi developerskich.

Niestety strona na localhost
PrinceOfPersia
Cytat
Niestety strona na localhost

to zrób "kejsa" na http://jsfiddle.net.
troian
Wgrałem oto link:
http://jsfiddle.net/xq9pg830/1/
Znalazłem swój błąd: W divach które miały przyjmować odpowiednie szerokości omyłkowo dopisałem position:relative;
PrinceOfPersia
no widzisz, czyli zrobiłeś kejsa, i się wyjaśniło wszystko samo? wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.