Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]przeniesienie aplikacji z serwera na localhosta
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elmozaur
Witajcie.
Chciałbym się Was poradzić w następującej kwestii. Zrobilem taki "mały" bazodanowy programik w php. Wszystko ladnie testuje sobie na wykupionym hostingu. Teraz muszę całość (wypelniona baza, pliki php, obrazki i zalaczniki pdf) przenieść na lokalny komputerek. Wybrałem WAMPa, przerzuciłem pliki, zaimportowałem baze - przetestowalem i lokalnie dziala tak jak zakładałem.

Pytanie: jak taki lokalny serwer zrobić łatwy w przenoszeniu pomiedzy komputerami ?
czy da się zrobić z tego jakas instalke? moze jakieś portable ?

ktoś zetknął się z podobnym problemem ?

za wszelkie info z góry dziękuje i pozdrawiam
Grzegorz
thek
Są pewne projekty, które to umożliwiają w różnym stopniu, ale pamiętaj, że taki program to nie tylko php, ale także baza w Twoim wypadku. A do tego też jakiś serwer bazodanowy w tle byś mieć musiał. Myślę, że fraza jakiej szukasz w google będzie brzmiała: php standalone smile.gif Co do bazy danych zamiast kombinować chyba lepiej pomyśleć o użyciu sqlite zamiast mysql. Mniej zabawy. Oczywiście to tylko moja opinia i może ktoś inny też zarzuci pomysł.
redeemer
Vagrant
aniolekx
https://code.google.com/p/phpdesktop/
elmozaur
dziekuje wszystkim za podpowiedzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.