DonPolaczek
25.02.2015, 12:46:52
Witam serdecznie, ponieważ zabrałem się do tworzenia witryny w Bootstrap Flat dokładnie BootFlat. Moje pytanie odnosi się co do stylów CSS a mianowicie marginesów jeżeli np w nagłówku strony w menu dodaje: margin-left: 100px; czy taka witryna zachowa responsywność i czy przy każdej rozdzielczości zostanie ten margines zachowany. Rozumiem że witrynę trzeba tworzyć w tzw grid ale czy również gdy wykonuję szablon we Flat ? Jeżeli przykładowo będę chciał utworzyć diva który ma 3 kolumny a w nim ramkę która będzie tworzyła jedną całość to w jaki sposób mam ustalić pozycję elementów wewnątrz jak i całego diva, na pewno nie position absolute, ponieważ przy innych rozdzielczościach strona mi się nadzwyczajnie rozsypie. Z góry dziękuję za sugestię pozdrawiam.
DraGo110
25.02.2015, 15:36:52
Jeśli bawisz się z responsywnością polecam funkcje media-screen
http://blog.kamilbrenk.pl/css3-i-media-queries/Cieżko mi powiedzieć czy strona zachowa responsywność. wszystko zależy od "dziecka" i od jego paramentrów
DonPolaczek
25.02.2015, 21:54:39
No nie bardzo usatysfakcjonowała mnie wypowiedź chodzi dokładnie o to mam nawigacje u góry i chcem aby logo tej nawigacji było np 50px od lewej krawędzi i teraz ten element ma być responsywny czyli jak zmniejszymy rozmiar strony to logo oraz zakładki jak Strona Główna, Kontakt itd ma się zmniejszyć w tej samej proporcji zachowując odpowiednią odległość od siebie.
trueblue
25.02.2015, 22:13:44
Mam nadzieję, że nie zajmujesz się płatnymi zleceniami tworzenia stron.
DonPolaczek
25.02.2015, 22:33:01
Nie nie zajmuję się, wziąłem projekt od znajomego aby nauczyć się kodować. Kupiłem kurs na StrefaKursów ale wgl on nie pomaga mi co do mojego szablonu. Cięcie PSD do HTML&CSS. W Kursie wszystko jest ustalane za pomocą pozycji absolutnej co odpada przy tworzeniu witryny za pomocą bootstrap przynajmniej tak mi się wydaję. Jeżeli tworzę szablon od podstaw w bootstrap nie z PSD wszystko idzie jak pomaśle mam masę możliwości oraz rozwiązań gorzej jest własnie gdy biorę jakiś PSD i kompletnie nie mogę sobie z nim poradzić.
DraGo110
26.02.2015, 11:53:11
No to nie widzę przeszkód aby uzyć media-screen
@media screen and (min-width: 480px){
#twoje_logo {
margin-left: 5%
}
}
#twoje_logo {
margin-left: 15%
}
Prosty przyklad. jeżeli pracujesz na responsywnych stronach straj się używać procentow lub "dpi" pozdrawiam!
DonPolaczek
27.02.2015, 21:51:34
Rozumiem wielkie dzięki, a w skali DPI ponieważ jest dokładniejsza od procentów rozumiem że wszystko będzie okej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.