Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry na rozluźnienie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
markonix
Czasem człowiek ma już dość programowania i fajnie by się jakoś rozerwać.
Generalnie najlepiej by było przy takiej przerwie uniknąć komputera ale przyjmijmy, że chodzi tylko o krótką przerwę (nie pójdę na 20 min biegać).

Nie ma nic lepszego jak jakaś kolorowa, dynamiczna gra.

Swego czasu grałem bardzo dużo w WarCraft III. Oczywiście mówię o strategii czyli partyjka/mecz i z powrotem do pracy.
Właściwie to grałbym do dzisiaj bo ta gra mi się naprawdę bardzo podoba ale grałem przez gArenę, która upadła/wyłączyła wsparcie dla Polski.
Poza tym dużą wadą było, że ta gra wciąga i po jednej partii masz ochotę na drugą, a te czasem się mogły ciągnąć nawet do ponad godziny.

Szukam czegoś innego do odmóżdżenia czyli coś na pół godziny czyli najlepiej coś on-line.
Przypomniał mi się quake live (swego czasu bardzo lubiłem Unreala - podobne klikmaty) - nawet to się trzyma na rynku, szybko można znaleźć grę i sobie postrzelać ale jest jedna wada, gra mi crashuje komputer.

Szukam coś podobnego, a w co wy lubicie sobie "pyknąć" w przerwie?

Pyton_000
Ja na linuksie nie gram wink.gif A jak chcę faktycznie jakąś przerwę to ostatnio World of Tanks (meczyki kilkanaście min.), OpenTTD w tle, Diablo 3 na szybko. A tak to wolę poczytać coś, newsy poprzeglądać.
johny_s
WOT odpada, miało byc na rozluznienie a nie wkurwianie sie wink.gif

ja dla relaksu odpalam to wink.gif
http://izismile.com/2011/10/28/bubble_hit_halloween.html
markonix
Cytat(Pyton_000 @ 28.02.2015, 19:59:41 ) *
Ja na linuksie nie gram wink.gif

To się wyklucza jakoś tongue.gif

WoT - w sumie ciekawa opcja choć wolałbym sobie pobiegać smile.gif
OpenTTD - myślałem też o tym, bardzo dobrze wspominam i miło się do tego wraca (tak jak do Cywilizacji). Grasz multiplayer czy normalnie?
Diablo - jestem fanem dwójki, obawiam się, że 3 może mnie za bardzo wciągnąć (bo pewnie jest tam jakiś tryb kampanii).

Zainstalowałem sobie Battlefield - Heroes i też crachuje :/ Widocznie korzysta z podobnego warsztatu co ten Quake.
mrc
U mnie sprawdza się emulator do pegasus + Super Mario Bros smile.gif
BigPig
Też sobie kiedyś parę razy szukałem jakiejś gierki na rozluźnienie.

Zawsze się kończyło tak, że z 30 minut planowanego grania wychodziło 5 godzin i tak przez parę dni tongue.gif Po tym wszystkim odpuściłem sobie gierki, za szybko mnie wciągają tongue.gif

Aczkolwiek bardzo fajny jest Heroes of the storm!
solificati
Faster than light - http://store.steampowered.com/app/212680/

sazian
simutrans smile.gif
memory
Cytat(Pyton_000 @ 28.02.2015, 19:59:41 ) *
Ja na linuksie nie gram wink.gif A jak chcę faktycznie jakąś przerwę to ostatnio World of Tanks (meczyki kilkanaście min.), OpenTTD w tle, Diablo 3 na szybko. A tak to wolę poczytać coś, newsy poprzeglądać.

Nie masz innego wyboru smile.gif
Pyton_000
@memory mam wink.gif Mogę grać w coś co jest dost. na linuksie albo coś co działa na Vine wink.gif
@makaronix raczej offline ale jak byś miał kiedyś chęć na partyjkę to chętnie wink.gif Dawaj znać i pogramy. Co do Diablo to uważam że DII było lepszą produkcją pod względem gameplay'u ale to moje zdanie.
!*!
@markonix - kup talie kart w kiosku i ułóż pasjansa. Przynajmniej nie będziesz gapił się w ekran, więc będzie można to nazwać jednak przerwą ;)
Tuminure
Cytat
OpenTTD - myślałem też o tym, bardzo dobrze wspominam i miło się do tego wraca (tak jak do Cywilizacji). Grasz multiplayer czy normalnie?

Jeżeli interesuje Cię granie z jakimś wyzwaniem, a nie po prostu losowe budowanie torów, to polecam serwery multiplayer z "City builder" w nazwie.
Ruda Grażyna
Quake live smile.gif
redeemer
Cytat(markonix @ 28.02.2015, 19:54:16 ) *
...
jakaś kolorowa, dynamiczna gra.
...
najlepiej coś on-line.
...
Przypomniał mi się quake live (swego czasu bardzo lubiłem Unreala - podobne klikmaty)
...
No to może Warsow

Dodatkowo jak pracujesz z innymi ludźmi to IMHO najlepiej to wygodnie się rozwalić na fotelu/kanapie z padami w ręku :-) Aby nie męczyć zwroku to odpowiedniej wielkości TV (zależy od odgległości gdzie siedzicie). Albo "piłkarzyki" biggrin.gif
O$iek
The Binding of Isaac
Bastion
FEZ autor tej gry ma niezłe jazdy, polecam film dokumentalny Indie Game: The Movie
FTL
ibb & obb jeżeli możesz grać z drugą osobą
Limbo po przejściu tej gry odczuwałem realną pustkę(dzieło sztuki)
Super Meat Boy
markonix
Cytat(Pyton_000 @ 1.03.2015, 10:09:56 ) *
@makaronix raczej offline ale jak byś miał kiedyś chęć na partyjkę to chętnie ;) Dawaj znać i pogramy. Co do Diablo to uważam że DII było lepszą produkcją pod względem gameplay'u ale to moje zdanie.

Wczoraj przez Ciebie "straciłem" 3h na TTD. Możemy pyknąć multi, wczoraj właśnie chciałem zobaczyć na jakiej zasadzie to działa smile.gif
No właśnie nie chce psuć sobie dobrych wspomnień z DII. Lubię multi i dobrą grafikę, ale generalnie wolę klimat "starych" gier.

Cytat(!*! @ 1.03.2015, 10:31:38 ) *
@markonix - kup talie kart w kiosku i ułóż pasjansa. Przynajmniej nie będziesz gapił się w ekran, więc będzie można to nazwać jednak przerwą ;)

Tak jak zasugerowałem, bardziej chodzi o odpoczynek dla umysłu, taką odskocznie.
Nie mam problemu ze wzrokiem czy plecami bo od komputera dość często odchodzę ze względu na to, że pracuje głównie w domu.

Cytat(Ruda Grażyna @ 1.03.2015, 14:35:51 ) *
Quake live smile.gif

Jak już pisałem to jest b. fajna opcja. Choć niestety mam problemy techniczną z tą grą co nie zmienia faktu, że jak zmienię bebechy w komputerze (pewnie coś tam się gryzie) to pewnie Quake wyląduje w folderze "Szybka gra".
Ciekawy mnie jak projekt długo się będzie trzymał bo na razie źle nie jest - szybko znajdziesz grę ale widziałem tematy na forach, że gra zaczyna tracić ludzi.

Cytat(redeemer @ 1.03.2015, 15:38:49 ) *
No to może Warsow

Dodatkowo jak pracujesz z innymi ludźmi to IMHO najlepiej to wygodnie się rozwalić na fotelu/kanapie z padami w ręku :-) Aby nie męczyć zwroku to odpowiedniej wielkości TV (zależy od odgległości gdzie siedzicie). Albo "piłkarzyki" biggrin.gif

Niestety j/w - głównie praca w domu, i na pewno najbliższe miesiące jeszcze się to nie zmieni smile.gif Zostają mi wirtualni "inni ludzie" smile.gif
tzm
Cytat(markonix @ 1.03.2015, 19:11:18 ) *
...

To co Ty masz za kompa? mnie na 2gb ramu i 2x2.2 ghz chodzil quake live jak bajka... o_O

csa sciagnij. need for speed jest spoko na chwile luzu.
markonix
Cytat(tzm @ 1.03.2015, 20:23:22 ) *
To co Ty masz za kompa? mnie na 2gb ramu i 2x2.2 ghz chodzil quake live jak bajka... o_O

csa sciagnij. need for speed jest spoko na chwile luzu.

Śmiga mi wszystko na najwyższych detalach, po prostu zamraża mi komputer w pewnym momencie (np. po 20 minutach) i tylko reset pomaga.
Nie chciało mi się długo szukać rozwiązania ale wstępnie znalazłem tematy i możliwe, że mu nie pasuje moja karta dźwiękowa, a nie będę jej wyłączał specjalnie żeby sobie zagrać.
aniolekx
Uniwar pod androidem
Wazniak96
Nfs, najbardziej przypadł mi do gustu Most Wanted, inne edycje po prostu nie wciągają mnie wink.gif

CoD to już klasyka. Chwila przerwy i poodstrzelać kilka łbów biggrin.gif

A jak już w "strzelankach" to Delta Force jest tez spoko. DF Extreme mnie strasznie wciągnęło ale gra sadystycznie wręcz krótka. W ciągu weekendu przeszedlem dwa razy...
mate87
Popieram to co kolega mówi, NFS Most Wanted i COD2 i rozluźniasz się od razu wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.