Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP]aktualnie wyszukiwane, lista + formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wpaski
Witam, czy natknął się ktoś na jakiś tutorial/skrypt który robi takie coś, to jest przykład:

jest formularz w którym ktoś wyszukuje i wpisuje w inputa np. miasto, wybiera sobie z listy rozwijanej np. samochody i klika szukaj
następnie wyświetlana jest lista normalnie w PHP z paginacją
nad listą pojawia mu się to co wybrał np. Gdańsk (x), samochody(x)
x-oznacza to, że gdy klikniemy na niego załaduje się lista z nowymi wynikami pozbawionymi klikniętego parameru np gdy kliknę x przy samochodach to pobierze z bazy wszystko uwzględniając Gdańsk
i tak samo paginacja w tym momencie jest już ajaxowa, po kliknięciu x przy Gdańsku znowu zapytanie ajaxem i pobieramy wszystko z bazy (bo nie ma parametrów)
Piszę coś takiego sam, ale czy istnieje gdzieś już coś podobnego na czym można by się wzorować? Najlepiej JS+PHP ale gdy ktoś napotkał coś takiego na jakiejś witrynie to równiez mogę podpatrzeć. Może ktoś się już natknął na coś takiego, jak narazie w tutorialach napotkałem tylko sam PHP bez ajaxa albo wszystko na Ajaxie, a mi chodzi o połączenie tego.
Z góry dzięki
trueblue
Na początek: http://stackoverflow.com/a/2674466
wpaski
Dzięki, ale to nie jest to czego szukam. Powyżej starałem się napisać dokładnie o co mi chodzi, wiem, że pewnie ciężko będzie takie coś znaleźć. Sam przegooglowałem już wiele i raczej samemu trzeba by takie coś zrobić, nie ma nawet nic podobnego, dziwne..
Pyton_000
+ Datatable
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.