Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Dane GET w adresie url
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
castagir
Witam!

Mam pytanie, które dla wielu może okazać się idiotyczne.

Co zrobić żeby w adresie url pojawiły się dane metody GET? Żeby adres strony wyglądał mniej więcej tak:

www.adrestrony.pl/index.php?login=login123&haslo=haslo123

Próbuje cały czas metodą jQuery $.get i $.ajax ( type: "GET", ... ), lecz ciągle nie pojawia się nic w adresie strony.
Czy może to spowodowane jest tym, że wszystko znajduje się na serwerze localhost, bezpośrednio na kompie.
trueblue
http://html5demos.com/history
castagir
Rozumiem, ale w czym mi ta strona ma pomóc?

trueblue
W Twoim problemie. Powinieneś skorzystać z HTML5 History API i obsłużyć zdarzenia popstate, pushstate.
Samo wywołanie Ajax nie zmieni adresu.
castagir
Tylko, że w History API się tworzy fikcyjne adresy do których nie da się wejść po linku, a mi chodzi o takie adresy url, w których dopisane są takie dane jak np "...?lgoin=lgoin&haslo=haslo", chodzi o to, żeby tą stronę dało się komuś wysłać i ta osoba mogła sobie po linku wejść w konkretne miejsce np artykuł.
Moja aplikacja będzie tworzyć podstrony dynamicznie dlatego, ważne jest aby te dane znajdowały się właśnie w adresie.

Problem rozwiązał się sam już. Już wiem co robiłem źle.

Dzięki, że się zainteresowałeś moim tematem specool.gif
Pozdrawiam!
trueblue
Cytat(castagir @ 6.03.2015, 13:14:36 ) *
Tylko, że w History API się tworzy fikcyjne adresy do których nie da się wejść po linku

Jeśli stworzysz fikcyjny, to się nie da wejść, jeśli stworzysz prawdziwy, to będzie działał.
Analogicznie do utworzenia "twardego" URL.
wolguy
Gdy wysyłasz formularz metodą GET, użyj tagów <input type="hidden" name="nazwa" value="wartość" />, aby ustawić dodatkowe parametry.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.