Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykonanie requestu na zewnętrzną stronę, używając IP usera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mody23
Potrzebuję wykonać request na zewnętrzną stronę www. Request musi być wykonany z IP odwiedzającego ($_SERVER['REMOTE_ADDR']) na tą zewnętrzną stronę z tego względu, że ta strona generuje unikalny adres WWW dla każdego IP. Ja potrzebuję otrzymać gotowy wygenerowany link przez tą zewnętrzną witrynę dla każdego użytkownika, który wejdzie na moją stronę.
Nie mogę wyukonać tego curlem, ponieważ wtedy ten link jest wygenerowany dla IP mojego serwera co mnei nie ratuje.

AJAX też nie wchodzi raczej w grę bo ten serwis jest zabezpieczony przez politykę CROSS-DOMAIN, więc nie mogę wykonać tego ajaxem. Da się to jakoś zrobić?
Nattfarinn
Temat o który pytasz wdzięcznie nazywa się "IP spoofing", lecz to co chcesz osiągnąć jest niemal niemożliwe. Zawartość zmiennej $_SERVER['REMOTE_ADDR'] jest brana wprost z nagłówka połączenia TCP/IP. Najbliższe co możesz osiągnąć, to ukryć swój IP korzystając z różnego rodzaju połączeń proxy, jednak to nie rozwiązuje Twojego problemu.

Nie wspomnę o tym, że IP spoofing jest techniką rzadko stosowaną w szczytnych celach, a próba podszywania się pod połączenie z innego IP na pewno szczytne nie jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.