Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Jak sprawdzić liczbę wykonanych zapytań?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MrSnoop
Witajcie,

chciałbym zapytać czy ktoś z Was wie, w jaki sposób szybko mogę sprawdzić ile zapytań do bazy MySQL jest wykonywanych podczas ładowania sie aplikacji internetowej? Może istnieje jakaś gotowa funkcja w PHP, która je wszystkie zlicza? Nie jestem autorem aplikacji przy której zacząłem pracować. Ludzi narzekaja, że wolno się ładuje i to prawda. Hostowana jest na VPS przez home.pl. Chcę sprawdzić czy przypadkiem aplikacja nie przekracza limitu max_user_connection.

Oczywiście moge to zrobić "ręcznie", ale funkcja zdecydowanie przyśpieszyłaby pracę.

Wesołych Świąt przy okazji! smile.gif
phpion
Jeśli zapytania wykonujesz jakąś własną (w sensie nie wbudowaną w PHP) funkcją/klasą to daj sobie do niej jakiś licznik zapisywany do pliku. Jeśli korzystasz np. z mysql_query to utwórz sobie własną funkcję np. moje_mysql_query, która zwróci to co mysql_query + dokona zapisu do pliku. Następnie podmień wszystkie (poza tym w moje_mysql_query) wystąpienia mysql_query na moje_mysql_query.
Pyton_000
https://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ser...-variables.html

Wykonujesz zapytanie na początku skryptu i na końcu pobierając interesujące Cię dane i obrabiasz sobie.

Głównie: Com_select, Com_update, Com_insert and Com_delete
phpion
@Pyton_000:
Niezłe! Nie znałem tego smile.gif
Pyton_000
Droga długa Cię czeka młody Padawanie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.