Koldy
4.04.2015, 21:14:41
Witajcie,
Ktos kiedys tu polecil mi Laravela, bardzo spodobal mi sie ten framework i staram sie pisac na nim wiele rzeczy.
Codziennie uzywam Notepad++ jako edytora, gdyz jest szybki, darmowy i ma wszystkie funkcje jakich potrzebuje.
Niestety nie koloruje mi skladni szablonow blade, czy jest sposob zeby to obejsc?
Chcialem znalezc jakis plik w ktorym jest podane slowa-klucze ktore otwieraja skladnie php w html, ale nie moglem, chcialem tam dodac {{ i }}, ale nie moglem znalezc.
I tak wiem, ze Sublime text 2 koloruje to i to, ale ja lubie n++ i chcialbym przy nim pozostac
Pozdrawiam
Wazniak96
4.04.2015, 21:43:03
W notepad++ nie ma takiej funkcjonalności z tego co ogarniam. Ogólnie jest super. Tez lubię z niego korzystać z racji tego, iż jest banalnie prosty. Jednak nie nadaje się do większych projektów.
Sublime Text jak dla mnie na win jest po prostu tragedią w porównaniu do linuxa. Z resztą co się będę rozpisywa. Więcej masz w hydepark w temacie o IDE
Boshi
4.04.2015, 22:01:10
Jak dla mnie notepad++ to tylko do jakiś kosmetycznych poprawek kodu, do normalnego pisania się nie nadaje. Przeglądnij temat o IDE na forum.
W opcjach jest jezyk do wyboru ale blade raczej tam nie znajdziesz:)