Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]PDO i Notice: Array to string conversion in
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
troian
Witam zacząłem bawić się biblioteką pdo do połączenia php sql, wszystko fajnie jednak napotkałem pewien problem, kiedy pobieram dane za pomocą skrypyu:
  1. $zap_konta = $server->query("SELECT * FROM baza1.konta LIMIT 10");
  2. $konta = $zap_konta->fetch();

to przy pobraniu informacji z kolumny $konta['index_10'] pokazuje mi taki error: Notice: Array to string conversion in, chodzi tutaj chyba o znak '_' w nazwie kolumny. W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem?
trueblue
A nie wydaje Ci się, że pobrany rekord jest w zmiennej $konta, a nie $zap_konta?
troian
Cytat(trueblue @ 8.04.2015, 22:04:39 ) *
A nie wydaje Ci się, że pobrany rekord jest w zmiennej $konta, a nie $zap_konta?

błąd przy przepisywaniu biggrin.gif jest jak trzeba napisane bo gdy zamiast nazwy index_10 podam nr kolumny [7] to wyświetla zawartość

Dobra znalazłem rozwiązanie z powodu roztargnienia stworzyłem zmienką która nazywała się $konta['index_10'] = array... haha.gif
trueblue
Domyślnie jest ustawiony tryb pobierania PDO::FETCH_BOTH, więc wartości kolumn są w tablicy, np. pierwsza kolumna w:
$konta[0][0] i w $konta[0]['nazwa_kolumny'].
Dla ułatwienia zmień domyślny tryb pobierania przy połączeniu z bazą na PDO::FETCH_ASSOC.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.