Próbuję wyciągnąć ze strony lotka liczby z poprzednich losowań.
Używam do tego simple_html_dom.php, gdy wpisuję z palca datę która mnie interesuje to wszystko działa jak powinno ale gdy chcę to zautomatyzować to w ogóle nie działa...
Oto mój kod:
<?php require ('simple_html_dom.php'); # FORMAT DATY ROK-MIESIAC-DZIEN # szukaj od roku X do roku Y $x = "2000"; $y = "2001"; for ($d=1; $d<32; $d++){ $di = "-".$d; for ($m=1; $m<13; $m++){ $mi = "-".$m; for ($r=$x; $r<$y+1; $r++){ $ri = $r; #echo $ri, $mi, $di; $html = file_get_html("http://www.lotto.pl/lotto/wyniki-i-wygrane?data_losowania%5Bdate%5D=".$ri, $mi, $di."&op="); foreach($html->find('div.5612-rosnaco') as $element){ $item['1'] = $element->find('div.liczba1', 0)->plaintext; $item['2'] = $element->find('div.liczba2', 0)->plaintext; $item['3'] = $element->find('div.liczba3', 0)->plaintext; $item['4'] = $element->find('div.liczba4', 0)->plaintext; $item['5'] = $element->find('div.liczba5', 0)->plaintext; $item['6'] = $element->find('div.liczba6', 0)->plaintext; } } } } ?>
Przyznam, że wszystko się sypie od momentu dodania pętli... Pewnie coś bezmyślnie zrobiłem i nie jestem w stanie sobie teraz uświadomić co...
Oto błąd który otrzymuję:
Kod
Warning: file_get_contents() expects parameter 3 to be resource, string given in \lotto\simple_html_dom.php on line 76
Fatal error: Call to a member function find() on a non-object in \lotto\index.php on line 34
Fatal error: Call to a member function find() on a non-object in \lotto\index.php on line 34
Da się coś z tym zrobić żeby działało?
Z góry dziękuję za pomoc