Chciałem sobie ułatwić życie bo dużo w praktyce korzystam z opcji "find and replace" pomyślałem sobie, że z pomocą może przyjść php i takim o to sposobem wyryłem w bitach coś takiego:
<html><body link="#029cc8" vlink="#029cc8" alink="#029cc8"> <form method="post" action=""> <div align="center"> <tr><td class="row2" valign="top">Tekst do zmienienia: <font color="red"></font></td><td class="row2"><textarea name="zmiana" rows="4" cols="100"></textarea></td></tr> <tr><td class="row3" colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Generuj"></td></tr> <?php $zmiana = $_POST['zmiana']; if ($zmiana!="" && $zmiana!=""){ <tr><th>Kod</th></tr> <tr><td class="row1"><textarea style="width: 100%" name="gen" rows="30" readonly> '.$zmiana.' </textarea></td></tr><br> <tr><td class="row3" colspan="2" align="center"><input onclick="this.form.gen.select();" type="button" value="zaznacz kod"><br></td></tr>'); } ?> </table> </div> </form> </body></html>
Chcę aby po wpisaniu tekstu
Cytat
java script:pokazMetryke('ctl00$ctnMetryka$metrykaPliku$lnkbtn','lnkbtn','False','Plik',%209631837);
zostało z niego wycięte:
Cytat
java script:pokazMetryke('ctl00$ctnMetryka$metrykaPliku$lnkbtn','lnkbtn','False','Plik',%20
oraz Cytat
);
chciałbym to zamienić np. na spację.Z góry dziękuję za pomoc