Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Zabezpieczenie css.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Salur
Witam, mam ogromny problem. Zakladam serwery pewnej gry, strone glowną mam autorską. Czesto ktos z konkurencji kopiuje sobie css mojej strony. Jest jakas mozliwosc zeby chociaz w malym stopniu ograniczyc dostep do plikow css?
Kshyhoo
To co ściągnie przeglądarka, można zobaczyć. Można użyć np. JS do zaciemnienia kodu, ale spowolni to wczytywanie strony... co nie zmienia faktu, że i tak można będzie to podejrzeć smile.gif
tzm
Lol... odrysowanie strony chocby mega hiper duper ekstra to pare godzin pracy... chocbys nie wiem co zrobil, przyjde i Ci pokaze ze to na nic.
PrinceOfPersia
możesz (i powinieneś!) minifikować kod CSS, ale style i tak będą widoczne w narzędziach przeglądarki.
tzm
Cytat(PrinceOfPersia @ 16.04.2015, 21:47:04 ) *
możesz (i powinieneś!) minifikować kod CSS, ale style i tak będą widoczne w narzędziach przeglądarki.

ale ze wzgledu na seo, nie prewencyjnie przed kradzieza. plik mniejszy, szybciej sie strona wczytuje, to dla google botow bardzo istotne.
Martin-ZG
Hmm screenshot i wstawienie go jako stronę z mapą linków. A tak na serio to nie ma szans. Zawsze wszystko można obejrzeć w narzędziach deweloperskich przeglądarek.
com
tzm Nie chodzi o boty tylko o ilość requestów do serwera. Google o to dba, żeby strona działała sensownie. A nie dla widzimisię ich botów smile.gif Bo im więcej plików i większe tym więcej żądań. Może wraz z HTTP /2.0 coś się zmieni.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.