"Pożyczyłem" sobie ten
skrypt Przyznaje nie rozumiem dlaczego nie wysyła wiadomości E-mail wraz z nagłówkiem, tzn wiadomość dociera ale bez informacji od kogo. Dlaczego w skrypcie użyto w nagłówku zmiennej $email2, nie ma ma jej nigdzie zdefiniowanej. Jestem początkujący jak na dział przystało, ale mimo uważam, że powinna być użyta zmienna $email, tylko że wtedy skrypt nie wysyła maila wcale, jestem całkowicie zdezorientowany.
<?php
require_once("includes/constans.php");
$to=SITE_EMAIL;
if(isset($_POST["submit"])){ if($_POST["vname"]==""||$_POST["vemail"]==""||$_POST["sub"]==""||$_POST["msg"]==""){
echo $lang['FORM_MESSEGE_ALL_FIELDS']; }else{
$email=$_POST['vemail'];
$email=filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL);
$email=filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL);
if (!$email){
echo $lang['FORM_MESSEGE_INVALID_SENDER']; }else{
$subject = $_POST['sub'];
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$headers .= 'From: <'.$email2 .'>' . "\r\n";
if(mail($to, $subject, $message, $headers)) { echo $lang['FORM_MESSEGE_SEND']; } else {
echo $lang['FORM_MESSEGE_ERROR']; }
}
}
}
?>
<h3><?php echo $lang['FORM_YOUR_SUGGESTION']; ?></h3> <form action="#" id="form" method="post" name="form"> <input name="vname" placeholder=<?php echo '"'. $lang['FORM_YOUR_NAME'] . '"'; ?> type="text" value="">
<input name="vemail" placeholder=<?php echo '"'. $lang['FORM_YOUR_EMAIL'] . '"'; ?> type="text" value="">
<input name="sub" placeholder=<?php echo '"'. $lang['FORM_YOUR_SUBJECT'] . '"'; ?> type="text" value="">
<label><?php echo $lang['FORM_MESSAGE_FEEDBACK']; ?></label> <textarea name="msg" placeholder=<?php echo '"'. $lang['FORM_YOUR_MESSAGE_CONTENT'] . '"'; ?>>
</textarea> <input id="send" name="submit" type="submit" value=<?php echo '"'. $lang['FORM_SUBMIT'] . '"'; ?>>