Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Koszt okablowania sali komputerowej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Beniooo
Cze¶ć, muszę zrobić projekt sali komputerowej wraz z kosztorysem zgodnym z normami.
Wszystko ładnie rozrysowane i ceny za materiały policzone, jednak brakuje mi tylko jednego, potrzebuję minimalnej stawki za rozłożenie wszystkich kabli, podł±czenie do switcha itd. Ma być wg. jakich¶tam starych komunistycznych norm, gdzie położenie n metrów kabla ma trwać x godzin/minut i kosztować z złotych. Kto¶ ma do tego dostęp, więdzę i mógłby pomóc? ;-)
Forti
Generalnie ja na wyjazdach z koleg± brali¶my 120zł BRUTTO /h wyjazdow± (wliczone w to koszta dojazdu). Potrzebny czas zależy od tak wielu czynników, że można tylko szacować.

Oczywi¶cie jeżeli pracy jest więcej jak 2-3 godzinki (typu cała sala, jak u Ciebie) to cena spada znacznie.
Beniooo
Gdybym tu mógł dać swoj± cenę szacunkow±, to okej, ale wg wykładowcy, to ma być oszacowane zgodnie z jakimi¶tam normami, a wła¶nie tych norm nie mogę znaleĽć.
Pyton_000
Zrób oszacowanie wg. Swoich norm smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.