Jak dla mnie problem leży w wydajności wkhtmltopdf, przy mniejszych ilościach HTML (np. dających 200 stron pdf) działa w kilka sekund. FPDF w php daje radę wygenerować taką tabelę w kilka sekund, ale znowu nie ma osbługi nagłówków i stopek dla stron oraz HTML, generalnie jest ubogi. Mpdf wymięka nawet przy tych 200 stronach pdf.
Spróbuję zwiększyć limit pamięci (w tej chwili 1GB na wirtualce), ale wątpię, że coś to da.
Cytat
No cóż, wkhtmltopdf się wykrzacza? tzn nie generuje nic, czy generuje, ale nie działa ze skryptu?
Generuje pusty pdf (0kb), wersję mam z QT, ponieważ tylko z QT daje osbługę nagłówków i stopek z zewnętrznych plików. Nie rozumiem stwierdzenia "nie działa ze skryptu".
Ogólnie w wkhtmltopdf dochodzę do momentu:
Loading pages (1/6)
[==============================> ] 50%
i tak zostaje na tych 50% nawet kilka godzin (raz trzeba było wirtualke zrestartować, bo nie dało się z nią nawet połączyć).
Edit:
przy generowaniu postscripta nie działają stopki i nagłówki, poza tym też tworzy pusty plik
Edit 2:
Zwiększyłem limit pamięci do 3GB i teraz działa szybko, niestety wywala się na nagłówkach i stopkach dla stron z komunikatem:
Error: Failed loading page file:///sciezka_do_pliku_stopki (sometimes it will work just to ignore this error with --load-error-handling ignore)
a na samym końcu wali błędem:
QPaintDevice: Cannot destroy paint device that is being painted
Edit 3:
w miarę postępu prac edytuję ten temat, żeby było dla innych.
Zmieniłem opcje --header-html i --footer-html aby pobierały nagłówek i stopkę przez http:// zamiast przez file:// i otrzymałem komunikat o przekroczonym limicie otwartych plików. Prawdopodobnie przy file:// jest ten sam błąd, tylko wyświetla info, że nie może otworzyć pliku zamiast info o przekroczonym limicie otwartych plików. Po ustawieniu wiekszego limitu (muszę na to poczekać) napiszę, jaki jest efekt.